Бостън се усъмни в шампионските амбиции на Далас

06:29
Бостън се усъмни в шампионските амбиции на Далас

Бостън Селтикс спечели първия мач от финалната серия за титлата в НБА срещу Далас Маверикс. Домакините се наложиха със 107:89, след като изградиха солиден аванс от самото начало и го поддържаха до края.

Джейлън Браун беше най-резултатен за "келтите" с 22 точки, а другата голяма звезда на тима Джейсън Тейтъм вкара 16, към които добави и 11 борби. Много силно включване направи Кристапс Порзингис. Латвиецът не беше играл близо месец заради контузия, но днес беше в основата на успеха със своите 20 точки.

Лука Дончич беше над всички в състава на Далас с "дабъл-дабъл" от 30 точки и 10 борби, но Кайри Ървинг разочарова и завърши с едва 12 точки срещу бившия си отбор, като не сполучи в нито една от петте си стрелби от далечна дистанция. Публиката в "Ти Ди Гардън" не спря да освирква гарда през целия мач.

След като подчини Индиана Пейсърс с 4:0 победи във финалите на Източната конференция, Бостън имаше 10-дневна почивка. Възпитаниците на Джо Мазула направиха летящ старт и дръпнаха със 17 точки още след първата четвърт (37:20). В тези минути Порзингис блесна с няколко чадър, а освен това вкара важни тройки, с които домакините натрупаха голяма преднина.

Доминацията на Бостън продължи и във втората четвърт. Защитата на Далас трудно спираше Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун, а в предни позиции Дончич беше лимитиран и трудно стигаше да чисти стрелби. "Келтите" хвърлиха много сили в опазването на словенската звезда, който завърши двубоя само с една асистенция.

Полувремето дойде при 63:42 в полза на Бостън, след което Далас съумя да стопи пасива си до 8 точки, но домакините отговориха мигновено и не позволиха да се стигне до изненада.

Всички от стартовата петица на Селтикс завършиха с двуцифрен актив. Дерик Уайт наниза 15 точки, Джру Холидей вкара 12 и направи 5 асистенции, а Ал Хорфорд допринесе с 10 точки и 7 борби.

Пи Джей Уошингтън се представи на висота за гостите с 14 точки и 8 овладени топки, а Джейдън Харди реализира 13 точки от пейката.

Бостън преследва 18-ата си титла и първа от 2008 година насам. Тимът е в серия от 8 поредни победи в плейофите, като от изиграните до момента 15 мача допусна само две загуби.

Следващият двубой от финлната серия е на 10 юни отново в "Ти Ди Гардън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация