Барселона освободи Чави

14:34
Барселона освободи Чави

Чави Ернандес е освободен като старши треньор на Барселона, съобщиха от клуба. Наставникът е бил информиран за решението на среща около 14:30 часа днес, а малко по-късно беше потвърдено и от пресслужбата на "лос кулес" . Неговото място от следващия сезон ще бъде заето от Ханзи Флик, като вероятно рокадата ще бъде потвърдена в понеделник.

След като тази сутрин медиите разкриха за договорка между президента Жоан Лапорта и германския специалист, самият Чави е настоял за среща веднага. На нея Лапорта и останалите шефове са запознали треньора с решението.

Все пак Чави ще води Барса в последния мач за сезона, който е срещу Севиля в неделя от 22:00 часа.

Куриозното е, че само преди месец Чави подписа нов договор с “блаугранас”, след като от клуба в продължение на месеци го разубеждаваха от решението му да си тръгне в края на сезона. В крайна сметка бившият халф склони да продължи да работи. После обаче нещата се обърнаха с главата надолу, след като на 15 май Чави даде пресконференция, на която обясни, че настоящият му състав отстъпва на други и е далеч от постигането високите цели. Това е подразнило Лапорта, който през цялото време не е спирал да говори как Барселона трябва да доминира на Реал Мадрид.

Иначе световният шампион от 2010 година пое любимия си клуб през ноември 2021 година и го преобрази. Чави дори спечели титлата в Ла Лига през сезон 2022/23, но през отиващата си кампания тимът беше отнесен от Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация