Чави: Вдига се много шум, но не вярвам президентът да има нещо против мен

17:37
Чави: Вдига се много шум, но не вярвам президентът да има нещо против мен

Наставникът на Барселона Чави Ернандес говори пред журналистите преди домакинството на Райо Валекано. Основна тема логично бе напрежението между него и президента на клуба Жоан Лапорта, породено от думите на специалиста преди предишния мач с Алмерия, спечелен с 2:0. Заговори се, че бъдещето на треньора е вече под сериозна въпросителна и ръководството на каталунците е много разочаровано от него - най-вече заради изказванията му, свързани с финансовото състояние на “блаугранас”, възможността на отбора му да се бори за трофеи, както и отношението му към младия бразилец Витор Роке.

“Утре имаме шанс да затвърдим второто място. Имаме за какво да играем. Всичко зависи от нас. Това е страхотна възможност. Това е много важен мач, искаме да завършим нещата сега, дори и да остават две възможности”, започна Чави.

За напрежението в последните часове между него и Лапорта, треньорът каза: “Не мога да ви дам нищо друго. Клубът ме успокоява. Продължаваме с ентусиазъм, амбиция да посрещнем остатъка от този и следващия сезон. Работим усилено, имаме проект. Те ми дават спокойствие. Разбирам обстановката, шума, но това не променя нищо.

Не знам и не ме интересува откъде идват слуховете. Доверието на президента е непокътнато, както и това на Деко и Юсте. Нищо не се е променило. Разбирам медиите, но те ми казват това, нищо не се е променило. Ще седнем на масата с Лапорта. Разбирам въпросите ви. Ако трябва да говорим, ще говорим. Всичко е така, както беше преди три седмици, когато предадох желанието си, ентусиазма си. В отбора има проект, изключителна база, конкуренция. Нищо не се е променило. Разбирам загрижеността, но очаквам с нетърпение утрешния мач".

”Нямам никакво съмнение, че нещата могат да продължат добре с мен като треньор, имам изключителна база в отбора, особено с местни играчи. През следващата година можем да играем по по-добър начин. Все още съм нетърпелив, развълнуван, амбициозен... а с тази новина да продължим - още повече.

Предадох на играчите, че навън се вдига много шум. Тези неща се случват. Играчите са добре, ангажирани са и са нетърпеливи да спечелят утре. На играчите винаги се опитвам да им предам с пълно спокойствие. Аз съм им казал същите думи, не е нужно да заблуждавам никого", продължи Чави.

“На мен Лапорта не ми е предал, че ми е ядосан. Той ми е предал спокойствие и да мисля за мача с Райо. Много съм добре, щастлив, щастлив съм да дам всичко от себе си, както винаги. Ако има критика, тя ме кара да се усъвършенствам. Искам да се докажа. Тази година не успяхме да спечелим трофеи заради детайли”, завърши треньорът на Барселона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация