Барса си осигури сребърните медали след победа над Райо Валекано

22:13
Барса си осигури сребърните медали след победа над Райо Валекано

Барселона победи с 3:0 Райо Валекано на “Естади Олимпик Луис Компанис” в двубой от предпоследния кръг на Ла Лига. Това бе първи успех на каталунците срещу тези съперник в последните шест мача, в които “пчеличките” имаха цели три победи. Ранен гол на Роберт Левандовски (3’) и две попадения на Педри (72’, 75’) донесоха победата на “блаугранас”, които с тези три точки си гарантираха второто място, тъй като кръг преди края остават с четири точки пред Жирона. Райо пък със сигурност ще играе в Ла Лига и през следващия сезон, тъй като има аванс от пет пункта пред Кадис, който стана третият изпадащ отбор след Алмерия и Гранада.

Чави Ернандес, чието бъдещето отново е поставено на карта според испанските медии, направи три промени в сравнение с мача с Алмерия през седмицата. Жоао Кансело, Илкай Гюндоган и Рафиня започнаха за сметка съответно на Форт, Педри и Торес.

Началото бе перфектно за Барса. Още в третата минута Ямал с много хубаво подаване намери Левандовски в наказателното поле. Полякът овладя на гърди и стреля от въздуха, пращайки топката под напречната греда. Това бе 19-и гол за Лева в Ла Лига.

Каталунците търсеха второ попадение, макар че и Тер Стеген трябваше да се намесва след удари на Сис и Камейо. В 29-ата минута Левандовски, който бе много активен, можеше да се разпише за втори път тази вечер. Полякът получи хитро подаване от Рафиня, напредна и стреля, но в последния момент Лежюн блокира удара му. До почивката Димитриевски спаси опасен удар на Рафиня от фаул, но като цяло импулсът, с който домакините започнаха, изчезна и до края на първото полувреме нямаше особено интересни ситуации.

В началото на втората част гостите започнаха да изглеждат все по-опасни, като за малко Иниго не си отбеляза автогол след центриране на Алфонсо Еспино.

В 62-рата минута Чави включи Жоао Феликс, Педро и Араухо, които замениха съответно Рафиня, Фермин и Кубарси. Този ход се оказа много важен. В 72-рата минута Феликс направи изключителен пробив отдясно, показа страхотна техника в наказателното поле, след което стреля в близкия, но Димитриевски изби удара му. Топката стигна до Педри, който си пое с единия крак, след което стреля с другия за 2:0.

Само три минути след това халфът се разписа за втори път, след като получи перфектно извеждащо подаване от Араухо и завърши хладнокръвно, останал очи в очи с Димитриевски. Моментът бе важен, защото секунди след това Алваро Гарсия пропусна огромна възможност да върне Райо в мача.

До края нови попадения нямаше и Барса спечели последното си домакинство за сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация