Байерн най-после си намери треньор

18:33
Байерн най-после си намери треньор

Байерн Мюнхен се приближава все повече до разбирателство с Ралф Рангник, съобщава “Билд”. Двете страни са близо до постигането на съгласие, с което сегашният селекционер на Австрия ще поеме баварския гранд.

Според информациите, на Рангник ще бъде предложен договор, който ще е до 2026 г. или 2027 г. Планирана е още една среща за уточняване на последните детайли между специалиста и представителите на Байерн.

От баварския гранд не очакват да срещнат проблеми в преговорите с Австрийската федерация, като специалистът има контракт с националния отбор до 2026 г. Клубът най-вероятно ще плати компенсация за правата на Рангник в размер на около 2-3 млн. евро.

Шефовете на Байерн имат пълен консенсус относно привличането на 65-годишния германски треньор за нов наставник на тима. Изгладение са противоречията в миналото с почетния президент на баварците Ули Хьонес, който е смятал Рангник за “враг на Байерн”. След няколко вътрешни дискусии в Байерн са се съгласили, че Рангник е правилният треньор, който да замени Томас Тухел.

Добрата връзка на треньора с шефовете Макс Еберл и Кристоф Фройнд, още в РБ Залцбург и в РБ Лайпциг. Ралф Рангник има и добри отношения с някои от лидерите на тима като Йошуа Кимих и Леон Горетцка, а от престоя си в Шалке 04 се познава отлично и с Мануел Нойер и Льорой Сане. Австрийският национал Конрад Лаймер пък е твърд титуляр за националния отбор, воден от специалиста, а Дайо Упамекано, който е бивш играч на РБ Лайпциг, описва първата си среща с Рангник като “най-важната в кариерата си”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация