Байерн събуди чудовището в себе си и унищожи Майнц, Кейн счупи куп рекорди (видео)

18:35
Байерн събуди чудовището в себе си и унищожи Майнц, Кейн счупи куп рекорди (видео)

Байерн Мюнхен унижи Майнц 05 с разгромното 8:1 в мач от 25-тия кръг на Бундеслигата. Хари Кейн вкара поредния си гол за сезона в 13-ата минута, а Леон Горетцка удвои в 20-ата минута за домакините. Надим Амири намали за Майнц в 31-вата минута, но отново Кейн дълбоко в добавеното време (45+7') върна двата гола аванс за шампионите. Томас Мюлер вкара четвърти гол за баварците в 47-ата минута, а за пълния разгром на гостите се разписаха и Джамал Мусиала (61) и Серж Гнабри (66'). Хари Кейн пък оформи хеттрика си в 71-вата минута, а крайното 8:1 направи Леон Горетцка с втория си гол в мача (90+3'). С трите си попадения капитанът на Англия постигна два впечатляващи рекорд. Той е първият футболист в историята на Бундеслигата, който в първия си сезон в германския елит вкарва два или повече гола в осем различни мача от първенството, като с това надмина постижението на фигури като Уве Зелер и Тони Полстер. Освен това Хари Кейн е първият играч, който при дебютния си сезон в Германия успява да вкара четири хеттрика, като вече има 30 гола на сметката си в Бундеслигата. Толкова попадения в първия си сезон отново има само легендата Уве Зелер през далечния сезон 63/64.

Мачът започна в много добре темпо, като още в първата минута Майнц направи опасна атака, при която Филип Мвене не успя да отправи добър удар, а баварците отговориха с два бързи корнера пред вратата на Робин Центнер. В 8-ата минута Льорой Сане проби опасно отдясно и центрира, но стражът на гостите успя да избие, а Джамал Мусиала не успя да направи добавка. Пет минути по-късно баварците откриха резултата. Томас Мюлер центрира отдясно, а Центнер излезе неразчетено, което позволи на Мусиала да овладее топката и да пусне успореден на голлинията пас, а Хари Кейн с лекота вкара 28-ия си гол в първенството за сезона - 1:0 за Байерн. Още в следващата атака англичанинът можеше да вкара второ попадение, но Центнер спаси удара му.

Последва неприятна контузия за Алфонсо Дейвис, който бе ударен в лицето и бе принудително заменен от Рафаел Герейро. В 20-ата минута дойде и второто попадение за баварците. Йошуа Кимих изпълни бързо пряк свободен удари и центрира към Хари Кейн, а англичанинът с глава нацели страничната греда на Майнц, Най-съобразителен при добавката обаче бе Леон Горетцка, който направи 2:0 за Байерн. Шест минути по-късно и Кимих можеше да се разпише след пас от Сане, но стреля встрани от вратата. В 28-ата минута главният съдия Патрик Итрих отсъди дузпа за баварците след като удар на Хари Кейн рикошира в тялото на Сеп ван ден Берг. След преглед с ВАР обаче се видя, че ръка не е имало и 11-метровият наказателен удар бе отменен.

В 31-вата минута обаче интригата в срещата се върна. След прекрасно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Надим Амири, Мануел Нойер бе безпомощен и резултатът бе намален на 2:1. Последва още една принудителна смяна, този път в състава на гостите, като Жозуа Гилавоги трябваше да бъде изваден след тежък сблъсък със съотборника си Антони Каси. В последната минута от редовното време опасен удар на Кимих рикошира, но Робин Центнер успя да избие и спаси сигурния гол. В солидното 7-минутно продължение на първата част пък Брайън Груда от гостите се измъкна от защитата на Байерн, но стреля над вратата на Нойер. Веднага след това Конрад Лаймер подаде към Томас Мюлер, който стреля опасно с глава, но Ван ден Берг успя да изчисти от голлинията.

Когато изглеждаше, че повече голове през наситената с много положения първа част няма да има, Хари Кейн отново се разписа. Горетцка намери англичанина в наказателното поле, а той майсторски овладя и останал очи в очи с Центнер безпроблемно направи 3:1 с второто си попадение в мача, с което завърши и вихреното първо полувреме.

Голедата в мача продължи още с подновяването на втората част. Джамал Мусиала получи топката в наказателното поле на гостите и пусна чудесен пас към Томас Мюлер, който чукна топката в мрежата за 4:1, а младият талант на баварците се отчете с втората си асистенция в мача. Гостите опитаха да отвърнат с нов опасен шут на Брайън Груда, минал на сантиметри от вратата на Нойер.

Головете във вратата на Майнц 05 продължиха да падат един след друг. В 61-вата минута след добра контраатака Хари Кейн изведе отлично Мусиала, който реализира поредния гол във вратата на Центнер за 5:1. Само пет минути по-късно влезлият като резерва Серж Гнабри ознаменува завръщането си с попадение, след като технично с пета и с гръб към вратата засече центриране на Леон Горетцка за 6:1 за Байерн.

В 71-вата минута пък разгромът за Майнц бе допълнен с хеттрика на Хари Кейн. След центриране от корнер на Рафаел Герейро, Ерик Дайър стреля опасно с глава. Робин Центнер успя да избие, но Кейн бе най-бърз и с глава довкара топката във вратата. Първончално попадението бе отменено заради засада, но след преглед с ВАР се видя, че такава нямаше и така англичанинът оформи своя хеттрик.

По този начин Хари Кейн записа още един впечатляващ рекорд. Капитанът на Англия е първият играч в историята на Бундеслигата, който още при дебютния си сезон успява да отбележи четири хеттрика. До края на срещата Хари Кейн можеше да вкара и четвърто попадение на сметката си, но на два пъти стреля в аут от удобна позиция. В последните минути баварците понамалиха оборотите и мачът сякаш се доиграваше. Въпреки това обаче Леон Горетцка съумя да оформи крайното 8:1 с глава в продължението след центриране на Кимих, като така тимът на Тухел съвсем заслужено се поздрави с разгромна победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация