Ливърпул не се отказва да преследва титлата

21:20
Ливърпул не се отказва да преследва титлата

Ливърпул запазва живи надеждите за титлата в Премиър лийг, след като мърсисайдци победиха заслужено с 3:1 Фулъм като гост и се изравниха по точки на върха в класирането с отбора на Арсенал, но при условието, че Манчестър Сити е с мач по-малко от конкурентите си. След неубедителната игра в последните две седмици и многото пропуски Юрген Клоп реши да остави на пейката част от големите си звезди в лицето на Мохамед Салах, Алексис Мак Алистър, Дарвин Нунес и Доминик Собослай. В тяхно отсъствие Трент Александър-Арнолд (32’), Райън Гравенберх (53’) и Диого Жота (72’) вкараха хубави голове. Ливърпул бе по-добрият отбор през по-голямата част от времето, като само в края на първото полувреме мърсисайдци имаха известни колебания, които доведоха до изравнителен гол на Тимоти Кастан (45’).

Клоп бе направил цели пет промени в състава си в сравнение с мача с Аталанта през седмицата. Диого Жота започна като титуляр за първи път от февруари. Джаръл Куанса, Ватару Ендо, Райън Гравенберх и Харви Елиът също стартираха. Марко Силва извърши само една корекция в състава на Фулъм. Боби Рийд започна вместо Вилиан, като изведе отбора и с капитанската лента.

Ливърпул започна добре и още в четвъртата минута гостите можеха да поведат. Александър-Арнолд центрира перфектно в наказателното поле, но от чиста позиция Диас, който засече с глава, не успя да уцели вратата и прати топката встрани.

Мърсисайдци продължиха да играят по-добре. В 23-ата минута и Жота пропусна да открие резултата, след като получи от Диас отдясно, но не успя да посрещне добре топката и я прати встрани от около седем метра. Ливърпул заслужено поведе в 32-рата минута, когато Александър-Арнолд изпълни по брилянтен начин пряк свободен удар.

Малко след това Гакпо нахлу в наказателното поле и стреля, но Лено се намеси блестящо и изби над вратата удара на нидерландеца, лишавайки гостите от второ попадение.

Фулъм заигра по-добре в края на полувремето и стигна до добра възможност в 41-вата минута, когато Ендо сгреши пред наказателното поле и Муниз можеше да изравни, но Алисон се намеси добре и спаси. Натискът на домакините даде резултат в добавеното време на първата част. Ван Дайк блокира удар с глава на Муниз, който засече центриране на Иуоби. Топката стигна до Кастан, който стреля между двама бранители, намирайки ъгъла - 1:1.

Ливърпул натисна здраво от самото начало на второто полувреме. Харви Елиът пропусна една добра възможност, след което именно той в 53-тата минута пресече едно лошо подаване напред от Иуоби. Елиът веднага намери Гравенберх, който с много хубав удар от границата на наказателното поле отбеляза първия си гол в Премиър лийг.

В 60-ата минута Ливърпул организира още една добра атака, която завърши с удар на Жота в близкия ъгъл, но Лено спаси. Четири минути след това стражът на Фулъм се намеси добре и след изстрел на Гакпо, който имаше добра възможност.

В 66-ата минута Жота много елегантно се освободи, след което отправи извеждащ пас към Диас, но в последния момент Баси се хвърли на шпагат и пресече. Бранителят можеше да си отбележи автогол, но за негов късмет топката премина на сантиметри встрани.

Диого Жота реши всичко в 72-рата минута, когато вкара трети гол за Ливърпул, след като бе изведен от Гакпо и стреля покрай Лено, който този път позволи топката да премине под плонжа му.

Едва след това Клоп включи в игра Салах, Нунес и Мак Алистър, които замениха съответно Диас, Жота и Гравенберх. Малко по-късно влезе и Собослай.

В 90-ата минута Алисон най-накрая също се намеси, след като изби удар от дистанция на Кеърни, а след това Муниз не бе точен с добавката. Ливърпул обаче контролираше събитията и заслужено си тръгна с трите точки от столицата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация