Голово реми между Юнайтед и Ливърпул за радост на Сити

19:56
Голово реми между Юнайтед и Ливърпул за радост на Сити

Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха 2:2 в зрелищен двубой на "Олд Трафорд". Луис Диас откри резултата в 23-ата минута. След почивката домакините реализираха две изключителни попадения и стигнаха до пълен обрат. Първо Бруно Фернандеш се разписа с удар от над 35 метра, а след това Коби Мейну отбеляза много красив гол. Мохамед Салах спаси топката за мърсисайдци с попадение от дузпа в 84-ата минута.

Играчите на Юрген Клоп трябва да се сърдят само на себе си за изпусната победа. Те имаха множество възможности да стигнат до гол, но бяха изключително неефективни в нападение. При повечето шансове дори не се стигаше до удар, а грешката идваше при последното подаване. Друг решителен момент за крайния резултат бе изборът на Клоп, който заложи на Джаръл Куанса вместо Ибрахима Конате, а младият бранител допусна фатална грешка за изравнителния гол на Бруно Фернандеш.

Равенството не е фатално за Ливърпул, който се изравни по точки с Арсенал на върха. Лондончани обаче имат далеч по-добра голова разлика. Манчестър Сити пък е на точка зад двата си конкурента за титлата.

Срещата започна на много високо темпо и с грешки в разиграването на гостите. Те доведоха до опасни ситуации. Още във втората минута Бруно Фернандеш изведе Гарначо сам срещу вратаря. Аржентинецът преодоля Келъхър и прати топката в мрежата, но бе отсъдена засада. Секунди по-късно Фернандеш не успя да се възползва от нова грешка на съперника. Отговорът на Ливърпул бе великолепно подаване на Салах към Собослай, който бе на прекрасна позиция, но Онана направи отлично спасяване.

Отборът на Ерик Тен Хаг започна много агресивно и атакуваше при всяка възможност. Това обаче оставяше пространства за бързите играчи в атаката на мърсисайдци. След първоначалния натиск на домакините постепенно Ливърпул започна да има повече контрол, но не се възползваше от възможностите си. Удар на Собослай мина над вратата, а Нунес сбърка подаване в ситуация трима на един. В 19-ата минута прекрасна атака завърши с много неточен удар на Собослай.

Гостите поведоха в 23-ата минута след един ъглов удар. Нунес отклони топката с глава, а тя стигна до Диас, който с удар от въздуха я прати в мрежата. На "червените дяволи" им трябваше малко време да се съвземат, но няколко минути по-късно стигнаха до опасна ситуация. Каземиро отклони топката с глава, но нямаше негов съотборник, който да я насочи към вратата. Камбвала бе близо до фатална грешка, но Нунес не се възползва.

До ситуации пред Онана обаче се стигаше далеч по-често. Удар на Салах от дистанция бе отразен от вратаря, а изстрел на Нунес облиза горната греда. Египтянинът отправи неточен удар от прекрасна позиция, което ядоса Клоп. Опит на Диас пък бе блокиран. Ливърпул създаваше положение след положение, но не се възползваше от възможностите.

Второто полувреме започна с открита игра, което доведе нови добри шансове за гостите. Поредната възможност бе пропусната от Дарвин Нунес, който се озова на великолепна позиция в наказателното поле, а ударът му бе блокиран от Магуайър. Тези пропуски бяха наказани в 50-ата минута, когато Куанса сбърка фатално. Младият бранител отправи много неточен пас и топката стигна до Бруно Фернандеш. Португалецът стреля веднага от над 35 метра и изненада Келъхър, като изравни резултата.

Попадението вдъхнови Манчестър Юнайтед и те не бяха далеч от нов гол малко по-късно. Центриране на Рашфорд се превърна в удар, с който Келъхър успя да се справи, а на сантиметри пред него Каземиро не успя да засече топката. Последва поредната отлична атака на мърсисайдци, която бе провалена от нападателното трио на тима. Салах подаде на Диас, а той намери Нунес, който стреля неточно.

Двата отбора не спираха да нападат и атаките се редяха една след друга. Невероятното тепмо обаче не бе гарнирано с качество в отиграванията, а доведе до поредица от грешки при последното подаване или опита за удар. Всъщност двамата вратари нямаха много работа в този период. В средата на второто полувреме Рашфорд получи контузия и бе заменен от Антони. По същото време Клоп направи двойна смяна, като извади Собослай и Брадли и пусна в игра Къртис Джоунс и Джо Гомес.

Малко след смените "червените дяволи" стигнаха до пълен обрат. Мейну получи топката в наказателното поле и с невероятно изпълнение я прати в горния ляв ъгъл на Келъхър. Това попадение вдъхнови още повече домакините, а отборът на Юрген Клоп все по-трудно създаваше положения в следващите минути. Салах имаше възможност да изравни в 79-ата минута след неубедителна намеса на Онана след удар на Диас. Египтянинът обаче прати топката високо над вратата.

Все пак мърсисайдци успяха да изравнят в 84-ата минута. След двойна комбинация между резервата Харви Елиът и Салах англичанинът бе повален от Уан-Бисака в наказателното поле. Египтянинът бе точен от отсъдената дузпа и върна надеждите на Ливърпул за победа. Последва опит за натиск от страна на гостите, но той бе доста хаотичен и доведе до няколко разбърквания в наказателното поле пред Онана. В добавеното време Диас получи още една прекрасна възможност, но прати топката над вратата.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 2:2

0:1 - Диас 23'
1:1 - Бруно Фернандеш 50'
2:1 - Мейну 67'
2:2 - Салах 84'-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация