Ливърпул не сбърка срещу Брайтън и се настани удобно на върха (видео)

18:05
Ливърпул не сбърка срещу Брайтън и се настани удобно на върха (видео)

В мач на един дъх Ливърпул се изтормози с Брайтън на “Анфийлд”, но съумя да стигне до изключително важна победа с 2:1, с което продължава уверено битката с Манчестър Сити и Арсенал за титлата във Висшата лига. Гостите поведоха след само две минути чрез Дани Уелбек, което даде ударен старт на срещата. После “червените” на Юрген Клоп изиграха пореден двубой на високо ниво с множество положения и успяха да осъществят обрат. Луис Диас изравни в 27-ата минута, а вездесъщият Мохамед Салах беше точен за 2:1 в 65-ата с 22-рия си гол през кампанията.

Домакините отправиха 30 удара към вратата, като тези само на Салах бяха 12. Преди победното си попадение обаче националът на Египет пропусна четири много добри ситуации. Още един гол на Луис Диас пък не беше признат заради тънка засада.

Началото беше шокиращо за домакините, тъй като още във втората минута Брайтън излезе напред след отличен удар на Дани Уелбек.

"Червените" веднага се хвърлиха напред в атаки и в 6-ата поискаха дузпа за задържане на Нунес, но реферът не видя нарушение. Три минути по-късно Салах шутира опасно в далечния ъгъл и малко не му достигна да порази целта.

Националът на Египет успя да се измъкне и в 18-ата минута, но от въздуха не уцели вратата. Секунди по-късно Салах пак нямаше късмет след ново засичане.

Мощният натиск на "червените" донесе изравнителен гол в 27-ата, когато точен беше Луис Диас. Тогава нападателят се възползва от лошо изчистване на Джоел Велтман.

Веднага след попадението за 1:1 тимът на Брайтън на два пъти беше близо до това да излезе отново напред в резултата. Салах обаче също пропусна за Ливърпул, а след него нов удар на Диас беше уловен от Вербруген.

В 37-ата пък "чайките" за малко да си вкарат автогол след поредното разбъркване в близост до вратата им.

Нещата продължиха по същия начин и през второто полувреме. Мак Алистър и Салах последователно се разминаха с попадения с глава в 53-тата минута. Секунди след това Салах претендираше за наказателен удар, но и този път арбитърът Дейвид Куут подмина това. Собослай пък пробва с далечен удар в 63-тата. Дарвин Нунес напомни за себе си в 64-тата, когато вече уцели вратата, но Вербруген отрази.

При следващия шанс пред Ливърпул топката най-накрая се оказа в мрежата. Това стана в 65-ата, когато Собослай изведе хитро Салах и той беше точен за 2:1 с левия крак.

Мърсисайдци ликуваха за трети път в 71-вата, когато Луис Диас промуши топката през Вербруген за 3:1, но в крайна сметка голът не беше зачетен заради тънка засада на колумбиеца след подаването на Салах към него.

Ливърпул стигна до още един шанс да реши всичко още на този етап - в 75-ата минута, когато при контраатака Салах и Диас излязоха срещу само един играч на Брайтън, но стражът спаси изстрела на африканеца.

Гостите, които вече нямаха какво да губят, пренесоха повече футболисти в близост пред вратата на Келъхър и в 81-вата капитанът Люис Дънк засече опасно с глава. Стражът на Ливърпул обаче отрази. В 86-ата пък "Анфийлд" замлъкна след включване в атака и удар на бившия играч на домакините Адам Лалана, който обаче излезе в аут.

Последваха бурни финални минути с атаки и пред двете врати. В 90-ата шут на Салах беше "изваден" от вратаря.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация