Челси - Манчестър Юнайтед: Кандидат №1 за "Мачът на века"

00:35
Челси - Манчестър Юнайтед: Кандидат №1 за "Мачът на века"

Челси победи Манчестър Юнайтед с 4:3 в уникална драма на "Стамфорд Бридж". Двата тима се изправиха един срещу друг в дербито на 31-вия кръг и изиграха един от най-запомнящите се мачове за сезона. Срещата бе изпълнена с драма и обрати, но накрая домакините ликуваха след два късни гола дълбоко в добавеното време. Лондончани първи взеха преднина от два гола след попадения на Конър Галахър в 4-тата и Коул Палмър в 19-ата минута. Последва обаче страхотен обрат за гостите след голове на Алехандро Гарначо в 34-ата и 67-ата минута и на Бруно Фернандеш в 39-ата минута. "Сините" обаче не се предададоха и успяха да стигнат до успеха дълбоко в добавеното време. Първо Коул Палмър възстанови равенството от дузпа в 100-ата минута, а отново той донесе и успеха на своя тим, оформяйки своя хеттрик в 101-вата минута.

Маурисио Почетино заложи в този мач на Николас Джаксън в предни позиции и Коул Палмър, Михайло Мудрик и Конър Галахър като атакуващи халфове. В средата на терена пък действаха Енцо Фернандес и Мойсес Кайседо

Ерик тен Хаг пък бе избрал да започне срещата с Расмус Хойлунд на върха на атаката и Бруно Фернандеш, Антони и Алехандро Гарначо от по-задни позиции. В средата на терена си партнираха Каземиро и Коби Мейну.

Домакините откриха резултата още в 4-ата минута с първата си по-добра атака. Мало Густо центрира почти от аутлинията, топката рикошира в крака на Рафаел Варан и попадна в Конър Галахър, който стреля към вратата и успя да отбележи под плонжа на Андре Онана, който също не се намеси по най-добрия начин.

Челси имаше нова възможност в 9-ата минута, когато Михайло Мудрик шутира от границата на наказателното поле и след рикошет топката полетя опасно към вратата, но мина над напречната греда.

В 18-ата минута Антони спъна нахлуващия на скорост в наказателното поле Марк Кукурея и съдията отсъди дузпа за "сините". Койл Палмър изпълни безапелационно наказателния удар за 2:0.

Поредното положение пред Андре Онана дойде в 25-ата минута, когато Аксел Дисаси стреля с глава отблизо и малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

Три минути по-късно Михайло Мудрик нахлу на скорост в пеналта, но се наложи да стреля от малък ъгъл и топката отиде встрани от целта.

Първият точен удар за Ман Юнайтед бе отправен от Коби Мейну в 32-рата минута, но не притесни особено вратаря на съперника.

При втория си шанс обаче гостите отбелязаха. Алехандро Гарначо се възползва от грешно подаване на Мойсес Кайседо, отне топката и изскочи зад защитата, за да отбележи за 2:1.

В 37-ата минута Челси можеше да си върне преднината. Енцо Фернандес отправи опасен изстрел, но този път Онана направи отлично спасяване.

Минута по-късно резултатът бе изравнен. Диого Далот центрира към далечната греда и Бруно Фернандеш с глава порази вратата за 2:2.

Скоро след това домакиинте имаха нова голова възможност. Мудрик стреля във вратата, но не достатъчно силно и Онана лесно улови.

Още по-голям шанс за "сините" дойде в добавеното време на първата част, когато след хубава контраатака Конър Галахър нахлу в наказателното поле и стреля, но топката се отби от гредата.

Втората част започна с натиск на гостите. Първо удар на Бруно Фернандеш се спря в защитник на съперника, като португалечът претендираше за дузпа за игра с ръка, но не получи такава. Секунди по-късно Хари Магуайър отне топката и нахлу на скорост в наказателното поле и опита изстрел, който не бе никак далеч от целта.

Челси обаче бързо се окопити и зареди опасни атаки. В 53-тата минута Николас Джаксън се озова на добра позиция и шутира, но Онана спаси.

В 55-ата минута Юнайтед организира контраатака, Бруно Фернандеш бе изведен в пеналта, но стреля над вратата.

Три по-късно "червените дяволи" имаха нова голова възможност. След центриране от корнер Каземиро стреля с глава, но над вратата.

Секунди след това събитията се пренесоха пред другата врата, където Андре Онана трябваше да прави блестящо спасяване след мощен шут на Коул Палмър.

В 67-ата минута Манчестър Юнатед направи пълен обрат. Антони прати великолепно центриране към Алехандро Гарначо, който с глава насочи топката покрай вратаря Джордже Петрович за 2:3.

В 74-тата минута Андре Онана отново бе поставен под напрежение след изстрел от фаул от малък ъгъл на Коул Палмър, но вратарят внимаваше и спаси.

В края на мача лондончани организираха хаотичен натиск, който доведе до няколко мелета в наказателното поле пред Онана, както и един точен изстрел на Чуквунонсо Мадуеке, който обаче не затрудни вратаря.

И когато изглеждаше, че гостите ще си тръгнат с трите точки, в 97-ата минута Мадуеке проби отдясно, надбяга Диого Далот, който се подхлъзна и спъна играча на Челси, а съдията отсъди дузпа. Конър Галахър застана зад бялата точка и отбеляза за 3:3.

Веднага след подновяването на играта домакините се хвърлиха в атака и успяха да вкарат и четвърти гол. Първо далечен изстрел на Чуквуемека рикошира в защитник и мина на сантиметри от гредата. При последвалия корнер Коул Палмър бе оставен необезпокояван да получи топката и шутира към вратата, като след рикошет топката се озова в мрежата за крайното 4:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация