Ливърпул с грандиозна издънка на "Анфийлд" (видео)

18:08
Ливърпул с грандиозна издънка на "Анфийлд" (видео)

Втората домакинска загуба на Ливърпул за тази седмица може да се окаже фатална в битката за титлата. Мърсисайдци отстъпиха д 0:1 на Кристъл Палас и шансовете им за първото място значително намаляха. Единственото попадение в мача реализира Ебечери Езе в 14-ата минута. Отборът на Юрген Клоп създаде доста положения, но серия от големи пропуски се оказаха фатални.

След този резултат Ливърпул вече изостава на две точки от Манчестър Сити. Арсенал има същия точков актив като мърсисайдци, но е с по-добра голова разлика и играе по-късно днес.

Преди началото на двубоя с минута мълчание бяха почетени жертвите от трагедията на “Хизбъро” от преди 35 години. Алисон Бекер се завърна на вратата след отсъствие от около 10 седмици. Бразилецът трябваше да се намесва на два пъти още в първата минута. Първо той пресече опасно центриране, а след това хвана топката след слаб удар на Езе. Кристъл Палас стартира доста активно и успяваше да затрудни домакините. Първата добра атака на мърсисайдци дойде в осмата минута и бе завършена със слаб удар на Нунес.

В играта на Ливърпул нямаше достатъчно синхрон и се допускаха нетипични грешки. В 14-ата минута защитата на домакините изгледа отблизо многоходова комбинация на лондончани, която завърши с подаване на Мичъл към Езе, който откри резултата. Три минути по-късно Палас бе много близо до втори гол. След подхлъзване на Ван Дайк Матета излезе сам срещу Алисон и го прехвърли, но Анди Робъртсън успя да стигне до топката и да я изчисти на голлинията.

До средата на първата част тимът на Клоп имаше проблеми да създава положения, но в един момент вдигна темпото и стигна до няколко опасни ситуации за няколко минути. След центриране на Робъртсън се стигна до разбъркване в наказателното поле, което завърши с удар на Ватаро Ендо в гредата. Секунди по-късно отново Робъртсън проби отляво и насочи топката към Луис Диас. Колумбиецът я засече с акробатичен удар, но Хендерсън направи отлично спасяване. Мак Алистър пропусна добър шанс. Той спечели нарушение малко пред наказателното поле, но при изпълнението не прехвърли стената.

Кристъл Палас продължаваше да играе отлично и да стига с лекота до вратата на Алисон. Бразилецът отрази удар с пета на Матета след поредната прекрасна атака на гостите, но в ситуацията бе вдигната засада. След това Олисе провали още едно отлично нападение на “орлите”. Той трябваше да завърши атаката, но не спря добре топката и тя отиде в ръцете на Алисон. Малко преди почивката Нунес не успя да намери Диас или Салах при бърза атака, но се оказа, че е имало и засада.

На почивката Клоп извади Ендо и пусна в игра Собослай. В самото начало на втората част Брадли получи контузия и на терена се завърна Трент Александър-Арнолд. Бранителят се включи активно и веднага се опита да разпределя играта от задни позиции, но първите му опити за дълги подавания не бяха точки. Първата по-сериозна опасност след почивката бе пред вратата на домакините. Опасно центриране на Езе не бе засечено пред вратата, а след това удар на Уортън бе блокиран.

В 55-ата минута Дарвин Нунес направи голям пропуск. След ъглов удар и отклоняване на Ван Дайк топката се озова на крака на уругваеца. Той обаче стреля в обсега на вратаря и Хендерсън направи блестящо спасяване. Следващите атаки на Ливърпул завършваха с неточни удари. Клоп реши да освежи нападението и пусна Жота и Гакпо на мястото на Нунес и Диас.

Последва нов силен период за мърсисайдци. Комбинация между Салах и Собослай завърши с опит на унгареца да намери съотборник, а Андерсен изчисти пред вратаря. При последвалия ъглов удар Ван Дайк засече топката с глава, но тя не намери целта. В 72-ата минута дойде поредният голям пропуск на “червените”. След грешка в защитата на лондончани Собослай пусна към Жота, който бе пред опразнената врата, но успя да уцели Клайн.

Последваха два невероятни пропуска. Първо Матета стреля в Алисон, въпреки че бе на метър от голлинията, а след това Джоунс бе изведен сам срещу вратаря, но не уцели вратата. Натискът на Ливърпул в края доведоха до още една голяма възможност, която Салах пропиля. Египтянинът не успя да прати топката в мрежата, въпреки че бе много близо до вратата.

ЛИВЪРПУЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 0:1
0:1 - Езе (14)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация