Официално: Ливърпул започна преговори с кандидат №1 за заместник на Юрген Клоп

19:05
Официално: Ливърпул започна преговори с кандидат №1 за заместник на Юрген Клоп

Ливърпул започна официални преговори с треньора на Спортинг Рубен Аморим. 39-годишният португалец се превърна в кандидат номер 1 за заместник на Юрген Клоп, след като Чаби Алонсо заяви, че остава в Байер (Леверкузен). Ръководството на мърсисайдци има желание да постигне договорка с мениджър, който да започне работа малко след напускането на Клоп.

Лидерът във Висшата лига вече преговаря с агентите на Аморим, които са добре познати на клуба, тъй като са представители и на Луис Диас. Колумбиецът премина на “Анфийлд” от Порто. Самият Аморим е наясно с интереса на Ливърпул и заинтересуван от проекта, но в момента иска да се концентрира върху работата си в Спортинг. Лисабонските “лъвове” имат шанс за дубъл. Те се класираха на финал в Купата на Португалия и са лидер в първенството, където имат преднина от точка пред втория Бенфика и са изиграли мач по-малко.

В договора на португалския специалист има клауза на стойност 20 милиона евро за разтрогване на контракта при оферта от чуждестранен клуб. Интерес към него имаше и от страна на Барселона, но каталунците са се отказали от опитите си да го привлекат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация