Нагелсман може да се завърне начело на Байерн

19:01
Нагелсман може да се завърне начело на Байерн

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман е големият фаворит да води Байерн Мюнхен през следващия сезон, твърдят Фабрицио Романо, Флориан Плетенберг и “Тагес Цайтунг”.

Както е известно, преди малко повече от година Нагелсман изненадващо беше уволнен именно като треньор на Байерн и беше наследен от Томас Тухел. Впослествие младият специалист беше назначен като селекционер на германския национален отбор, но договорът му е само до края на Евро 2024, като не е ясно дали ще бъде подновен. От друга страна, Тухел със сигурност ще напусне “Алианц Арена” през лятото.

Според информациите шефовете на Байерн имат малък кръг от сериозни кандидати за нов наставник. Именно Нагелсман е с най-големи шансове да поеме отбора след Тухел. Предвид напускането на Оливер Кан и Хасан Салихамиджич, 36-годишният треньор няма проблеми с настоящето ръководство в клуба, където в момента спортно-техническата власт е в ръцете на Макс Еберл и Кристоф Фройнд.

Друг от най-силно спряганите варианти за нов наставник - Роберто Де Дзерби, засега предпочита да продължи работата си в Брайтън. Третият обсъждан кандидат е Ралф Рангник, който в момента е селекционер на Австрия, но с договор до лятото на 2026 година. Що се отнася до имена като Зинедин Зидан и Антонио Конте, те са били споменати в разговорите между шефовете на мюнхенци, но остават на заден план.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация