Новият спортен директор на Байерн: Можем да спечелим титлата

20:06
Новият спортен директор на Байерн: Можем да спечелим титлата

Макс Еберл, който ще поеме позицията спортен директор на Байерн Мюнхен от 1 март, обяви днес как още не е отписал сезона в Бундеслигата и вярва в шансовете на отбора да се пребори за нова шампионска титла. Според него, въпреки изоставането с 8 точки от лидера Байер (Леверкузен), шансовете са напълно реални.

Еберл, който в продължение на 15 години е бил част от Байерн (Мюнхен) като юноша и професионалист до 1994 година, за последно беше в Борусия (Мьонхенгладбах). При “жребчетата” той изкара 14 години като директор по футболните операции преди да се премести в РБ Лайпциг през 2022 година. "Биковете" го уволниха през септември, веднага след като се появиха медийните спекулации, че може да отиде в Байерн.

"За мен е страхотна радост да се върна в този клуб след 30 години, радостта от това, че се връщам у дома. Целта през следващите три месеца е да вземем максимума от сезона. Необичайно е да сме в ролята на преследвачите и да изоставаме на 8 точки от първата позиция. Също така изоставаме и в Шампионската лига, но не е невъзможно да се обърнат нещата. Кой знае колко – дори може да станем и шампиони", заяви Еберл, който ще бъде и член на Борда, отговарящ за спорта, по време на презентация пред медиите.

Баварците решиха да се разделят с треньора Томас Тухел след края на сезона, след като този специалист не успя да донесе нужното подобрение и желан ефект след махането на Юлиан Нагелсман през есента на 2023 година. Също така изостават с 0:1 от Лацио в Шампионската лига, а реваншът е през март. "Ще бъде трудно и много голямо предизвикателство, но засега не искам да отписвам сезона. Все още има достатъчно точки, които ще се разиграят, а важното е да не подаряваме на противниците лесни победи”, продължи новият директор на клуба.

Байерн сложи край на поредицата от три поражения във всички турнири в края на миналата седмица, когато победиха с 2:1 РБ Лайпциг. "Видях реакцията на момчетата в този мач и имам добро усещане за нещата. Аз и хората в екипа можем да се справим, напълно съм уверен", каза Еберл и добави, че от края на тази седмица официално влиза в офиса и започва да търси наследник на Тухел за следващата кампания. "В момента има много спекулации за това кой ще бъде треньор на отбора за следващия сезон. Но първо трябва да анализираме, спокойно да помислим и да изберем правилния човек. А след това да намерим и подходящите играчи", завърши новият шеф на германския футболен колос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация