Кой ще води Барса през следващия сезон? Засега вариантите са два

19:01
Кой ще води Барса през следващия сезон? Засега вариантите са два

Месец и половина преди края на сезона в Барселона се оформят два основни варианта за треньор на тима през следващата кампания. Единият е свързан с евентуално оставане на настоящия наставник Чави Ернандес, а другият включва назначението на Рафаел Маркес, който в момента води дубъла, съобщава “Спорт”. Важно е да се уточни, че всяка седмица Чави повтаря, че категорично няма да продължи като треньор в клуба.

До голяма степен всичко зависи от представянето на отбора до края на надпреварата в Шампионската лига. Ако Барса спечели трофея, ще получи много пари, които е възможно да инвестира в нов треньор. Ако обаче “блаугранас” отпаднат още тази седмица (предстои реванш от четвъртфиналите срещу ПСЖ - 3:2 за Барса в първия двубой), то няма да има средства за евентуално плащане на откупна клауза на някой специалист.

Такъв, за когото ще трябва да се вадят пари, е Роберто Де Дзерби от Брайтън. В случая с него обаче няма никакъв напредък в преговорите, независимо че е имало лична среша между него и спортния директор на каталунците Деко.

Това прави Рафа Маркес фаворит. Той кара втория си сезон начело на “Б” тима на Барса, а и познава отлично клуба, за който игра в продължение на седем години между 2003 и 2010 г.

Актуален вариант продължава да бъде и Ханзи Флик, който е свободен агент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация