Барселона отказа поредна изкушаваща оферта

17:06
Барселона отказа поредна изкушаваща оферта

Предложение от 35 млн. евро за пореден от юношите на клуба е било отхвърлено от Барселона, съобщава “Мундо Депортиво”. В случая става дума за Ектор Форт, който е на 17 години и играе като краен защитник. Няма информация откъде е пристигнала офертата за него.

Преди дни пък президентът Жоан Лапорта потвърди за предложение от 200 млн. евро за Ламин Ямал, което също е била отклонено.

Подобно на повечето таланти от Ла Масия, Форт има договор с откупна клауза от 10 млн. евро. Същата е ситуацията и с Пау Кубарси, заради което ръководството бърза да им предложи нови контракти с променени условия.

Ектор Форт вече има седем официални срещи за първия тим, като дебютът му беше през есента в последния мач от групите на Шампионската лига срещу Антверп. Тийнейджърът дори беше титуляр при успеха с 3:0 над Атлетико Мадрид в най-скорошната среща на каталунците.

За да могат да подпишат нови по-дълги от две години договори, младежите трябва да имат навършени 18 години. При Форт това условие ще се изпълни скоро - през идния август.

Преди дни той дебютира и в юношеския национален тим на Испания до 19 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация