Ламин Ямал измъкна Барса от сложния мач срещу коравия тим на Майорка

00:03
Ламин Ямал измъкна Барса от сложния мач срещу коравия тим на Майорка

Отборите на Барселона и Майорка завършиха при резултат 1:0 на олимпийския стадион „Луис Компанис“ в откриващия мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Илкай Гюндоган пропусна дузпа в 24-тата минута. Ламин Ямал реализира попадението в 73-тата минута.

Наказаният Чави Ернандес предприе пет промени в стартовия си състав преди реванша с Наполи от Шампионската лига. Въпреки това капитанът Марк-Андре тер Стеген очаквано запази мястото си на вратата и така записа своя мач номер 400 за клуба. В защита обаче наказаният Роналд Араухо беше заменен от Иниго Мартинес. В халфовата линия отново се наложи да играе Андреас Кристенсен, а Рафиня този път действаше до него заради контузията на Френки де Йонг. Атаката пък беше изцяло обновена. В нейния център липсваше Роберт Левандовски, като 18-годишният Марк Гиу беше предпочетен за негов заместник пред Витор Роке. По двата фланга играеха Ламин Ямал и Жоао Феликс, което направи средната възраст на нападението едва 19 години. Гостите пък бяха подредени в защитното 5-3-2 с Кайл Ларин и Ведат Муричи в предни позиции.

Непосредствено преди началото на мача Левандовски показа пред домакинските фенове наградата си за Играч на месеца в Ла Лига за февруари. Първият точен шут в двубоя дойде в четвъртата минута, когато изпълнението на Жул Кунде по земя завърши в ръцете на Предраг Райкович. В 20-ата минута Рафиня поиска дузпа заради нарушение на Хосе Копете срещу него. Първоначално Хавиер Иглесиас отказа да я даде, но след проверка с ВАР все пак посочи бялата точка. Изпълнението оттам на Гюндоган обаче беше твърде неубедително и това позволи на Райкович да спаси дузпата.

Последваха пропуски на Саму и Муричи за гостите. В 35-ата минута Тер Стеген се справи с удар с глава на Ларин след корнер. Феликс веднага отговори с шут по земя, който мина встрани от вратата. В 37-ата минута се наложи контузеният Рафиня да бъде заменен от Фермин Лопес. Малко след това Тер Стеген спря удар с глава на Ману Морланес, а Ларин стреля покрай вратата. В 41-вата минута Райкович улови топката след шут на Гюндоган от малък ъгъл. Малко преди почивката вратарят изби удар с глава на Лопес.

В началните минути на втората част на Тер Стеген и Райкович им се наложи да се намесят при отигравания съответно на Муричи и Феликс. В 54-тата минута именно косоварът нацели греда, но в положение на засада. Само четири минути по-късно домакините също удариха греда, след като Райкович изби шут на Ямал. Последваха изстрели на Муричи и Гюндоган, които не затрудниха двамата вратари. В 69-ата минута резервата Роке не успя да насочи добре топката с глава и тя мина високо над вратата. Четири минути по-късно Ямал най-после даде преднина на каталунците с прекрасен удар.


БАРСЕЛОНА - МАЙОРКА 1:0

1:0 Ямал 73'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация