Левандовски тръгва по стъпките на Суарес - сменя Барса с Атлетико

07:04
Левандовски тръгва по стъпките на Суарес - сменя Барса с Атлетико

Голмайсторът на Барселона Роберт Левандовски сензационно може да премине в друг от грандовете в Ла Лига - Атлетико Мадрид. Според журналиста Рубен Урия, съществува реална възможност след края на сезона полският нападател да облече екипа на “дюшекчиите”.


Не е тайна, че каталунците планират да се разделят с Левандовски заради напредналата му възраст и желанието на клуба да разчита на по-млади футболисти. Освен това, договорът на бившата звезда на Байерн (Мюнхен) предвижда от следващия сезон заплатата му да се увеличи, а това би било проблем предвид финансовите затруднения на Барса.


Като най-вероятна следваща дестинация на Лева изглеждаше Саудитска Арабия, но евентуална оферта от Атлетико може да промени ситуацията. Мадридчани ще следят представянето на тарана в следващите месеци и ще решат дали да направят опит да го привлекат.


През лятото Барселона и Атлетико трябва да вземат решение и за бъдещето на Жоао Феликс. Португалецът е собственост на “лос колчонерос”, но играе под наем в Барса и преди няколко дни отбеляза един от головете за победата на тима на “Сивитас Метрополитано” с 3:0. Левандовски също се разписа и е единственият футболист в Ла Лига през настоящата кампания с гол и асистенция в един мач срещу Атлетико.


Във всички турнири 35-годишният стрелец има 39 мача и 20 гола през сезона. Неговият контракт с Барселона е до лятото на 2026 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация