Ново голово шоу и нов провал за Манчестър Юнайтед

21:43
Ново голово шоу и нов провал за Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед не успя да спечели в четвърти пореден мач в Премиър лийг и завърши 2:2 в гостуване на Борнемут в среща от 33-ия кръг от Премиър лийг. Домакините изиграха отлично първо полувреме, когато точни за тях бяха Доминик Соланке (16’) и Джъстин Клуйверт (36’), но гостите могат да благодарят на късмета си, че се оттеглиха само с гол пасив, след като Бруно Фернандеш (31’) изравни за няколко минути. През втората част гостите се представиха малко по-добре, макар отново да се представиха доста под очакванията, но отново португалският им капитан успя да изравни в 65-ата минута.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде в шестата минута, когато Вили Камбвала допусна грешка при разиграването, което даде възможност на Райън Кент да центрира опасно, а Доминик Соланке нанесе неточен удар. “Черешките” откриха резултата след четвърт час игра, когато дълга топка от Андре Онана бе загубена от от Гарначо, след което Соланке надигра Вили Камбуала в битката тяло в тяло и след това с плътен удар реализира за 1:0.

“Червените дяволи” можеха да стигнат почти мигновено до изравняването чрез Маркъс Рашофрд, който нахлу на скорост в наказателното поле, но прати топката покрай дясната греда. Момчетата на Андони Ираола можеха да удвоят преднината си в 20-ата минута, когато Луис Синистера напредна с топка в крака пред погледа на Диого Далот, след което стреля много опасно, но не уцели рамката на вратата. Домакините продължиха да са доста по-опасния отбор на терена и в следващите минути отправиха още няколко много опасни удара.

Футболистите на Манчестър Юнайтед стигнаха до изравняването след половин час игра след една от малкото си по-опасни атаки. Домакините пък имаха претенции за нарушение на Алехандро Гарначо срещу Синистера в началото на нападението. Именно аржентинецът впоследствие получи в наказателното поле от Рашфорд, след което намери Бруно Фернандеш, който отблизо реализира за 1:1.

Домакините от Борнемут можеха да си върнат преднината само три минути по-късно, но ударът на Данго Уатара от добра позиция бе неточен. Отбраната на “червените дяволи” в тези минути изглеждаше изключително уязвима от почти всяка атака на техните противници изглеждаше голова. Именно това се случи в 36-ата минута, когато този път Джъстин Клуйверт получи напълно необезпокояван в добра позиция зад гърба на Далот, влезе в пеналта и с десния крак реализира за 2:1.

Добрите изяви на домакините продължиха и те нацелиха греда минутка преди края на редовното време чрез Душан Керкез, който за пореден път получи напълно необезпокояван пред погледа на португалския десен бек на гостите. Андре Онана трябваше да се намесва решително в четвъртата минута на добавеното време, за да запази вратата си от ново попадение на Клуйверт. В края на продължението от другата страна на полето Бруно Фернандеш получи пространство и стреля опасно, но нацели горната греда на Нето.

Ерик тен Хаг направи една промяна на почивката и замени Алехандро Гарначо с Амад Диало. “Черешките” продължиха да се представят на добро ниво и след почивката и в 55-ата минута Джъстин Клуйверт премина няколко играчи в бяло, след което влезе в наказателното поле и стреля, но в тялото на бранител. Постепенно играчите на Манчестър Юнайтед започнаха да разиграват малко по-продължително топката и изнесоха случващото се в предни позиции. Така след едно разиграване в 65-ата минута Рашфорд стреля силно, топката се отклони и срещна ръката на Райън Кристи. Зад топката застана Бруно Фернандеш и реализира 11-метровия удар за 2:2.

Десетина минути преди края на редовното време Маркъс Рашфорд влезе опасно в наказателното поле, но не успя да насочи топката във вратата. Нова грешка в отбраната на Манчестър Юнайтед доведе до отличен пробив на Райън Кристи, който бе фаулиран от Вили Камвала. Първоначално съдията Тони Харингтън посочи веднага бялата точка, но последвал преглед с ВАР показа, че нарушението е сантиметри пред линията и дузпата бе заменена с фал. Ударът на Енез Юнал срещна стената и отиде в корнер.

По този начин Манчестър Юнайтед не успя да спечели в четвърти пореден мач в Премиър лийг и с 50 точки заема вече седмото място, точно колкото има и шестият Нюкасъл. Борнемут пък е 12-и в подреждането с 42 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация