Ман Сити не пощади Лутън и временно оглави класирането (видео)

19:09
Ман Сити не пощади Лутън и временно оглави класирането (видео)

Манчестър Сити изпълни задачата си и разгроми без много усилия Лутън Таун с 5:1 на “Етихад”, благодарение на което излезе на върха във временното класиране на Премиър лийг преди мачовете на конкурентите в битката за титлата Арсенал и Ливърпул, които играят утре. Тимът на Джосеп Гуардиола отправи цели 37 удара към вратата на Камински, 13 от които бяха точни. Всичко започна с автогол на Даики Хашиока още в 65-ата секунда. Този резултат се запази чак до 64-тата минута, когато Матео Ковачич удвои. До края Ерлинг Холанд (76’) бе точен от дузпа, а Жереми Доку (87’) и Йошко Гвардиол (93’), който се разписа във втори пореден мач, донесоха заслужения и убедителен успех на шампионите, отбелязали 12 попадения в трите си мача през тази седмица. Рос Баркли (81’) реализира почетния гол за “шапкарите”, но това не е никаква утеха за Лутън, който остава в зоната на изпадащите.

Резултатът бе открит само 65 секунди след първия съдийски сигнал, когато акробатичен удар на Ерлинг Холанд, рикошира в Даики Хашиока, който с отбеляза автогол. Матео Ковачич удвои в 64-тата минута, а Холанд бе точен от дузпа в 76-ата за 3:0. Рос Баркли върна едно попадение в 81-вата минута. Жереми Доку покачи в 87-ата минута, а в добавеното време Йошко Гвардиол оформи крайния резултат. След като през седмицата "гражданите" направиха зрелищно 3:3 с Реал Мадрид на “Сантиаго Бернабеу”, сега пренасочват вниманието си и към защитата на трофея в шампионата. При успех тимът на Джосеп Гуардиола може да оглави класирането, тъй като конкурентите Арсенал и Ливърпул играят своите мачове от кръга утре.

Двубоят започна ужасяващо за гостите. Още с първата атака на Сити Холанд бе изведен от Де Бройне, но не успя да преодолее Камински, останал очи в очи с него. Доку опита добавка, но неговият удар бе блокиран, след което топката стигна отново до Холанд, който засече акробатично от въздуха. Изстрелът на норвежеца не бе точен, но топката рикошира в лицето на Даики Хашиока, който се отбеляза нелеп и болезнен автогол след само 65 секунди игра.

В деветата минута Гвардиол, който през седмицата отбеляза първи си гол за Сити, стреля отново опасно от 20-ина метра, но Камински се справи. След 1/4 час игра Доку проби добре отляво и върна към Нунеш, който имаше страхотна възможност да удвои от 13-14 метра, но не успя да нанесе качествен удар и стражът на Лутън отново нямаше проблем да спаси. В 19-ата минута центриране на Де Бройне към далечната греда стигна до Холанд, който засече топката, плъзгайки се по тревата, но не успя да я насочи точно към вратата. Малко по-късно белгиецът отново центрира към далечната греда, където Гвардиол засече с глава, насочвайки топката успоредно на голлинията. Нямаше обаче кой да засече кълбото и да го прати във вратата.

В 29-ата минута Де Бройне за пореден път показа класата, извеждайки Нунеш в наказателното поле. Бразилецът стреля по земя към далечния ъгъл, но топката срещна гредата. До почивката темпото падна значително. Все пак в 45-ата минута домакините създадоха още една добра ситуация, но Камински изби изстрел на Камински от границата на наказателното поле.

Сити загради гостите в тяхното наказателното пое от самото начало на второто полувреме. Удар на Диаш премина встрани от вратата, а Камински спаси поредния изстрел на Де Бройне от границата на наказателното поле. В 58-ата минута стражът на гостите само изгледа топката след удар по земя на Диаш, но топката премина на сантиметри встрани.

Алварес и Ковачич също не намериха целта. В 64-тата минута, при 27-ия си удар към врата на Камински, Сити най-сетне удвои аванса си. Алварес изпълни късо корнер към Доку, който му върна, след което аржентинецът центрира в наказателното поле към Ковачич. Хърватинът намери топката от ждроб и с много хубав удар я прати под напречната греда за 2:0.

При първия си изстрел в мача гостите можеха да стигнат до гола в 67-ата минута, но Уудроу нацели напречната греда.

В 75-ата минута Ониединма протегна крак и препъна Доку, който за пореден път се опита да го преодолее - дузпа за Сити. Холанд бе точен от бялата точка за 3:0. Това бе 20-и гол на норвежеца в Премиър лийг през този сезон и 31-ви такъв във всички турнири от началото на сезона.

В 81-вата минута Рос Баркли все пак донесе малко радост на феновете на “шапкарите”, след като отне топката от Нунеш пред наказателното поле, влезе навътре и стреля в ъгъла.

Три минути преди края Жереми Доку покачи на 4:1, след като за пореден път развинти Ониединма отляво, след което стреля ниско в далечния ъгъл. Топката премина между краката на Хашиока и влезе неспасяемо във вратата на Камински за 4:1.

В добавеното време Йошко Гвардиол се разписа за втори път през тази седмица, след като отново с мощен шут малко след границата на наказателното поле простреля стража на гостите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация