Ман Сити се поизпоти, но не допусна изненада срещу Кристъл Палас (видео)

18:42
Ман Сити се поизпоти, но не допусна изненада срещу Кристъл Палас (видео)

Манчестър Сити не допусна грешка при гостуването си на Кристъл Палас, въпреки че показа колебания през първото полувреме. “Гражданите” вдигнаха темпото след почивката и стигнаха до победа с 4:2. Жан-Филип Матета откри резултата още в третата минута, но Кевин Де Бройне изравни след великолепно изпълнение десет минути по-късно. Рико Люис даде преднина на гостите в началото на втората част, превъзходството на тима на Гуардиола доведе до още два гола след почивката, дело на Ерлинг Холанд и Де Бройне. Малко преди края резервата Одсон Едуар се разписа за домакините.

Ман Сити е първият отбор, който излезе на терена този уикенд, от тройката, бореща за титлата. Той се изравни на върха с Ливърпул, който утре гостува на Манчестър Юнайтед, а Арсенал има две точки по-малко и по-късно днес гостува на Брайтън.

“Гражданите” започнаха двубоя спокойно с голямо предимство по отношение владеене на топката. Те очакваха постепенно да наложат превъзходството си, но срещата не започна по желания от тях сценарий. Грешка в центъра на терена позволи на домакините да организират отлична контраатака. Джон Стоунс отправи неточното подаване, а след това не се ориентира достатъчно добре при връщането си назад, а Матета бе изведен зад защитата, напредна и стреля, топката се удари в гредата и се озова в мрежата.

Ман Сити бързо стигна до добра ситуация за изравняване. Центриране на Де Бройне бе засечено с глава от Гвардиол, но той прати топката над вратата. “Орлите” обаче продължаваха да създават проблеми на съперника си. Те организираха нова добра атака, но тя не бе завършена успешна. Натискът на “гражданите” започна да се усилва. Алварес стреля от малък ъгъл, а малко по-късно Хендерсън направи отлично спасяване след удар на Родри.

Превъзходството на гостите в този период доведе до гол. В 13-ата минута блестящо изпълнение на Де Бройне доведе до изравняването. След попадението играта се успокои за кратко преди да дойде още едно добро нападение на домакините, което завърши с неточен удар на Аю. В 19-ата минута Холанд направи голям пропуск. Норвежецът бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

В следващите минути Палас се справяше по-добре с ограничаването на съперника и не се стигна до чисти положения. Рико Люис пропиля една ситуация, след като реши да подава вместо да стреля. Алварес нямаше подобен проблем, но прати топката покрай вратата. Тимът на Гуардиола играеше прекалено спокойно на моменти и допускаше груби грешки, като на няколко пъти загуби топката в собствената си половина.

В 37-ата минута Аю открадна топката от Родри, напредна и стреля, а топката се удари в горната греда. Нападателят обаче можеше и да подаде, тъй като имаше двама негови съотборници на добра позиция. Секунди по-късно гостите отново загубиха топката в същата зона. Този път това направи Стоунс, но тимът на Гласнер не се възползва. Отговорът на Ман Сити бе удар на Люис, който не затрудни Хендерсън.

Малко преди почивката се стигна до нова опасна ситуация пред вратата на гостите, но играчите на Палас не отиграха по възможно най-добрия начин ситуацията. В нейния край Ортега финтира доста рисково с пета Матета. Палас завърши силно първото полувреме, а имаше и претенции за дузпа, когато Гвардиол повали Езе в наказателното поле. Малко след това хърватинът си изкара жълт картон.

На почивката Гуардиола извади Гвардиол, който не изглеждаше много стабилен през първата част, и пусна на негово място Аканжи. Второто полувреме започна добра ситуация за домакините. Матета бе изведен зад защитата, но нямаше с кой да комбинира, забави се и атаката бе провалена. Секундо по-късно Манчестър Сити поведе. Защитата на Палас не се справи с едно центриране, топката се озова в Люис, който имаше много време. Той стреля, а след рикошет топката се озова в мрежата.

След ранния гол “гражданите” имаха голямо превъзходство през втората част и контролираха събитията на терена, а опитите за атаки на домакините бяха доста по-редки. В 54-ата минута “орлите” се разминаха с получаване на трети гол. Холанд бе изведен от Де Бройне, но не успя да стреля. Той все пак успя да върне към Алварес. Аржентинецът не успя на уцели вратата, тъй като топката се удари в Андерсен.

Тоталното превъзходство на отбора на Гуардиола след почивката доведе до нови два гола в рамките на четири минути. Холанд сложи край на головата си суша, след като не се бе разписвал в последните си пет мача за клуба и за националния отбор. В 66-ата минута Грийлиш изведе Де Бройне, който намери норвежеца. Малко по-късно Де Бройне отбеляза своя гол номер 100 за Манчестър Сити, а Грийлиш отново имаше основна заслуга за попадението, въпреки че асистенцията бе на Родри.

След като мачът бе решен, Гуардиола започна със смените, а неговият отбор доста намали темпото. Това позволи на Кристъл Палас да стане по-активен. Влезлият като резерва Майкъл Олисе подаде на друга резерва - Одсон Едуар, който пропусна отлична възможност. Бившият нападател на Селтик се реваншира в 86-ата минута, когато отлично засече центриране на Шлуп.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:4
1:0 - Матета (4)
1:1 - Де Бройне (13)
1:2 - Люис (47)
1:3 - Холанд (66)
1:4 - Де Бройне (70)
2:4 - Едуар (86)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация