Пеп: Правя всичко заради камерите и за моето его, аз съм най-известният

18:05
Пеп: Правя всичко заради камерите и за моето его, аз съм най-известният

Манчестър Сити ще бъде без Едерсон, Кайл Уокър и Нейтън Аке за утрешното домакинство срещу Астън Вила, като от контузените единствено Джон Стоунс има шанс да играе в този двубой. Иначе целта пред шампионите в оставащите девет мача до края на сезона в Премиър лийг е отборът да не губи точки, тъй като в момента е на три пункта зад лидера Ливърпул.

Запитан за състоянието на контузените Джон Стоунс, Кайл Уокър и Едерсон, Гуардиола отговори: „Вероятно Джон може да играе, но за останалите двама няма никакъв шанс. Аке е контузен. Надявам се, че ще се върне скоро. Не знам точно кога, но за следващия мач няма да бъде готов.

Астън Вила играе по отличен начин. Унай Емери показва постоянство всеки сезон. Това не е изненадващо на фона на качествата му, начина, по който води отбора, и състава. Не съм гледал всичките им мачове, но мисля, че играят с една и съща схема и идеи. Добри са в статичните положения и преходите, имат двама бързи играчи отпред. Разполагат със силна защитна линия и изключителен вратар. Ето защо са там, където се намират в класирането.

Това, което трябва да направим до края на сезона, е да печелим мачовете си. Не можем да си позволим да губим точки. Астън Вила играе за класиране в Шампионската лига. Всеки отбор се бори за нещо, така че последните няколко мача ще бъдат много трудни. Това, че преди сме печелили много срещи поред, не означава, че ще можем да го направим сега. Сега единственото нещо, за което трябва да мислим, е да победим Астън Вила".

В края на пресконференцията си Гуардиола даде саркастичен отговор на въпрос за емоционалните му разговори с играчите на терена след края на двубоите. След дербито с Арсенал той проведе такава разпалена дискусия с Грийлиш, след което бе критикуван от някои анализатори на Острова заради това, че прави това публично.

„Правя го заради камерите. За моето его. Аз съм най-известната личност в отбора. Ако е запечатано на камерите, мога да спя спокойно, защото съм удовлетворен. Затова и винаги се опитвам да критикувам играчите и да ги накарам да почувстват колко зле са се представили. Особено когато Ерлинг вкара три гола, комплиментите трябва да бъдат за мен. Затова използвам камерите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация