Ковачич: Гуардиола е 10 пъти по-добър от това, което се говори за него

09:00
Ковачич: Гуардиола е 10 пъти по-добър от това, което се говори за него

Халфът на Манчестър Сити Матео Ковачич засипа с похвали мениджъра Джосеп Гуардиола. Хърватинът вече близо година работи с испанския специалист, след като премина на "Етихад" от Челси през лятото. Той обаче не крие, че е истински впечатлен от него.


"Щастлив съм, че можах да избера Манчестър Сити за най-важния етап от моята кариера. Не се замислих и за момент. Когато дойдох тук, разбрах, че никой не е обременен от това, което е спечелил, никой не се е отпуснал след историческия требъл", започна Ковачич.


"Всички неща, които бях чувал за Гуардиола успях да ги видя от първа ръка. Той е дори 10 пъти по-добър от това, което се говори за него. Всичко, което той ми обеща преди идването ми тук, вече е факт. Нито повече, нито по-малко. Наистина съм впечатлен. Мисля, че простотата в начина му на изразяване стои в основата на неговия успех. Гуардиола е методичен, той винаги има план В или С, ако план А не работи. Затова бе лесно да се адаптирам, защото той винаги има решение на трудните ситуации. Гуардиола предвижда всичко, той е треньорът, който най-много ме е впечатлил досега. Разбирам защо много хора го смятат за най-добрия в света, а може би и в историята на футбола", каза още хърватинът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация