Гуардиола: Намираме се в голяма беда

18:34
Гуардиола: Намираме се в голяма беда

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола говори пред журналистите преди утрешното домакинство на неговия тим срещу опашкаря Лутън.

Испанецът логично започна с проблемите в състава на “гражданите”: “Този следобед ще тренираме и тогава ще знаем по-добре как се чувстват Фил Фоудън, Кайл Уокър и Нейтън Аке. Едерсон продължава да е нашият първи избор на вратата, той бе готов да играе срещу Реал Мадрид и ще бъде готов и утре, както и в следващия мач. Ще вземем решение по много причини”.

“Трябва да сме съсредоточени и фокусирани, Премиър лийг е толкова важна. Вече 11 месеца се борим за титлата, знаем в каква позиция сме”, добави той.

По повод думите на Родри, че се нуждае от почивка, Гуардиола отговори: "Погледнете нашите мачове и ще разберете. Това е просто. Той е толкова важен заради качеството, което ни дава. Но ако имате играч, който не иска да играе, той няма да играе. Трябва да дам почивка и на централните ни защитници, но в приятелските мачове на Англия Джон Стоунс и Кайл Уокър се контузиха, така че те не могат да получат почивка. Намираме се в голяма, голяма беда. Имах чувството, че сме уморени в последните мачове. Утре ще решим какво трябва да направим”.

На въпрос за Ерлинг Холанд относно това какво трябва да направи норвежецът, за да спечели “Златната топка”, мениджърът на Сити каза: “Той трябва да играе повече минути, за да се учи от това, което трябва да прави. Но целта не е "Златната топка", целта е да се печелят трофеи и той го направи. Дали щяхме да спечелим пет трофея миналата година без него? Никакъв шанс. Не става въпрос за Ерлинг или за някой друг играч. Докато не се пенсионираш, винаги можеш да бъдеш по-добър”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация