Байер ще трябва да почака, за да вдигне шампионската титла

16:54
Байер ще трябва да почака, за да вдигне шампионската титла

Байер Леверкузен няма да получи титлата в Бундеслигата веднага дори да си осигури шампионския трофей още в предстоящия уикенд, информират от БТА.

От Германската футболна лига потвърдиха, че тимът, воден от старши треньора Чаби Алонсо, ще получи трофея, ако приключи успешно битката за първото място в шампионата, в последния кръг, каквато е традицията в Бундеслигата.

Ако все още няма сигурен първенец в преди мачовете от последния, 34-и кръг на 18 май, то оригиналната купа ще бъде занесена на стадиона, на който играе лидерът във временното класиране.

Всички знаци обаче сочат към по-скорошен триумф на Байер, който има 16 точки аванс пред втория Байерн (Мюнхен) и третия Щутгарт.

Отборът от Леверкузен няма загуба във всичките си 41 мача от началото на сезона, изравни рекорда от 28 в Бундеслигата и ще си гарантира титлата, ако победи Вердер (Бремен) в неделя. ”Аспирините” могат да спечелят трофея дори ден по-рано, ако Байерн и Щутгарт загубят мачовете си, съответно срещу Кьолн и Айнтрахт (Франкфурт).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация