В Байер все още не мислят за шампионските празненства

19:28
В Байер все още не мислят за шампионските празненства

Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен е близо до спечелването на първата си титла в Германия, но треньорът Чаби Алонсо предупреди, че битката все още не е приключила, въпреки преднината им от 13 точки при седем оставащи мача до края на кампанията.

Испанецът, който води Леверкузен в поредица от 40 мача без загуба във всички турнири този сезон, като отборът му все още се бори за три трофея, каза, че няма да подценят следващия си съперник Унион Берлин в събота преди първия четвъртфинал на Лига Европа следващата седмица мач срещу Уест Хам.

"Нашият фокус е Бундеслигата, каза Алонсо на днешната си пресконференция. Имаме добри шансове да спечелим титлата, но остават още седем мача. Ще отидем в Берлин с най-добрия си отбор и се надяваме да направим стъпка, която ще ни доближи до спечелването на титлата. Ние сме в позиция, в която можем да я спечелим, но все още нищо не е приключило".

Леверкузен, чийто последен трофей беше спечелването на Купата на Германия през 1993 г., е близо до осигуряването на първата си титла в Бундеслигата в историята. В сряда отборът на Чаби Алонсо достигна и до финала за Купата на Германия с разгром с 4:0  срещу Фортуна Дюселдорф. Те се изправят срещу Кайзерслаутерн на финала на 25 май.

Алонсо обаче каза, че все още не е време за празнуване. "Феновете имат памет и са търпеливи. Все още помнят какво се случи срещу Унтерхахинг", каза той. Леверкузен загуби титлата през 2000 г. в последния мач след поражение от Унтерхахинг.

"Искаме да празнуваме, когато можем да празнуваме. Сега не е моментът да празнуваме. Все още е рано, все още е април. В добра позиция сме, имаме финал (за Купата на Германия) като последен мач за сезона, но няма да говорим много. Не говорим за титла, а само за следващите ни съперници", коментира испанецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация