Рюдигер: Лично аз ще се погрижа за Холанд

18:46
Рюдигер: Лично аз ще се погрижа за Холанд

В Реал Мадрид целта винаги е трофей в Шампионската лига и това дори не е нужно да се споменава, заяви бранителят Антонио Рюдигер преди поредния си сблъсък с Ерлинг Холанд от Манчестър Сити.

Двата отбора се изправят в сблъсък от четвъртфиналите сега, а бяха съперници и в предходните две издания на турнира. Първият мач е във вторник вече на “Сантиаго Бернабеу”.

"Наистина чакам с нетърпение дуела с Холанд. Всеки мечтае за такива мачове и се радвам, че съм част от тях, независимо дали се изправям срещу него, или някой друг", заяви Рюдигер в интервю за uefa.com.

“Приемам сблъсъците с Ерлинг лично. Той е нападател, който е зависим от пасовете към него. Може би срещу Кун Агуеро ми е било най-трудно досега, но в момента говорим за Холанд. Нямам някакъв план за опазването му, ще взимам решения на момента. Аз съм защитник, а срещу себе си ще имам супер нападател”, добави той на пресконференцията преди мача.

“Не можем да контролираме всичко и всеки на този свят, но трябва да се постараем да контролираме играчи като Де Бройне и Фоудън. Така че нещата изглеждат по-прости”.

Рюдигер се присъедини към Реал Мадрид през 2022 с трансфер от Челси.

"С цялото ми уважение към всеки клуб, за който съм играл, но нито един не може да се сравнява с Реал Мадрид. Този отбор има цели 14 титли в Шампионската лига, което трябва да е голямата цел на всеки. Тук поне е така и дори не е нужно да го споменаваме”.

“Самочувствието е много важно, за да спечелиш този трофей. Просто трябва да го имаш и да зареждаш съотборниците си с него. За мен има и други две важни неща - на терена да ме чуват и да помагам на отбора ми. Тук се изискват резултати, а равенствата и загубите не са опция”, завърши германският национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация