Финал преди финала отреди жребият за четвъртфиналите в Шампионската лига

13:44
Финал преди финала отреди жребият за четвъртфиналите в Шампионската лига

Два от най-големите фаворите в Шампионската лига – актуалният носител на трофея Манчестър Сити и най-титулуваният клуб в турнира Реал Мадрид, ще се сблъскат още на 1/4-финалите на надпреварата. Победителят от тази двойка ще срещне на полуфиналите някой измежду Арсенал и Байерн (Мюнхен). Отборът на Атлетико Мадрид, който елиминира в предишната фаза Интер, ще играе на 1/4-финалите срещу Борусия (Дортмунд), а Пари Сен Жермен и Барселона не спорят помежду си за място на полуфинала.

През миналия сезон „гражданите“ разбиха „белите“ с общ резултат 5:1 на полуфиналите. Година преди това двата отбора се срещнаха на същата фаза, но тогава победител бе кралският клуб. Така това ще е трети пореден сезон, в който Манчестър Сити и Реал Мадрид се срещат в елиминационната фаза на Шампионската лига, и четвърти сблъсък помежду им в предишните пет години.

Голмайсторът на Байерн Хари Кейн пък ще се завърне в Лондон за сблъсък с Арсенал. През миналия сезон именно баварците отстраниха „артилеристите“ след успех с общ резултат 10:2 на осминафиналите. В 12-те им срещи досега Байерн има седем победи срещу три успеха за Арсенал.

Първите мачове от 1/4-финалите ще се изиграят на 9 и 10 април, а реваншите са седмица по-късно - на 16 и 17 април. Полуфиналите са на 30 април/1 май и 7/8 май, а финалът на "Уембли" е предвиден да се проведе на 1 юни.

През миналия сезон „гражданите“ разбиха „белите“ с общ резултат 5:1 на полуфиналите.

Жребий за 1/4-финалите:

Арсенал - Байерн (Мюнхен)
Атлетико Мадрид - Борусия (Дортмунд)
Реал Мадрид - Манчестър Сити
Пари Сен Жермен - Барселона

Жребий за полуфиналите:

Атлетико Мадрид/ Борусия Дортмунд - ПСЖ/Барселона
Арсенал/Байерн Мюнхен - Реал/ Манчестър Сити

Символичен домакин на финала ще бъде отборът от първия поток, който стигне до мача за трофея.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация