Григор Димитров: Не направих нищо извънредно

00:13
Григор Димитров: Не направих нищо извънредно

Григор Димитров призна, че е имал сериозни проблеми с началния удар на Алехандро Табило в мача от първия кръг от турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Маями. Най-добрият български тенисист постигна обрат срещу чилиеца с 6:7 (5), 7:6 (5), 6:2 срещу чилиеца за 2 часа и 29 минути.  

 "Не знам как се измъкнах, бях в двубоя, не мислех много. Играх срещу един от най-добрите сервиси. Бях концентриран, останах в мача. Не направих нищо извънредно и търсех ударите си. Бях солиден. В третия сет бях много силен. Трябваше да остана в мача, това е. Без значение дали той има аванс или не”, сподели Димитров.

“Когато си под напрежение, опитваш да го прехвърлиш на другия тенисист. Атмосферата беше много добра. Зрителите бяха невероятни и за двамата. Видях много българи. Беше честна битка и това ми харесва. Хубаво е да имаме такава енергия на тези места", заяви още Григор на корта след победата си срещу чилиеца.

В следващия кръг българският тенисист ще играе срещу Яник Ханфман, който заема 56-та позиция в световната ранглиста. Германецът победи Адриан Манарино от Франция след обрат с 3:6, 7:6 (1), 6:4 за 2 часа и 43 минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация