Тоти съветва Рома да продаде Дибала

18:50
Тоти съветва Рома да продаде Дибала

Легендата на Рома Франческо Тоти посъветва ръководството на клуба да помисли за продажба на нападателя Пауло Дибала заради честите контузии на аржентинеца.

"Говорим за топ играч, но трябва да разберем какво иска клубът да прави в бъдеще и целите му за следващия сезон. Ако бях директор, щях да помисля какво да правя с футболист, който играе 15 мача за година. Ако имам важна цел и един от най-добрите ми играчи е на разположение само за 1/3 от мачовете, трябва да се направи анализ", коментира Тоти пред “Кориере дело спорт”.

Изданието отбелязва, че някогашният нападател е променил позицията си спрямо Дибала, след като през януари твърдеше, че Рома трябва да задържи аржентинеца на всяка цена. Ла Хоя е изиграл 28 мача във всички турнири този сезон с 14 гола и 7 асистенции. Той обаче пропусна и 13 двубоя поради физически проблеми, включително победата с 1:0 в неделя над борещия се да не изпадне Сасуоло на “Олимпико”.

Договорът на Дибала с Рома изтича през юни 2025 г. Той има клауза за откупуване в размер на 13 млн. евро, включена в контракта му, която може да бъде задействана от всеки чуждестранен клуб. Освобождаващата клауза за клубовете от Серия "А" е определена на 20 млн. евро, но “вълците” могат да я отменят, като предложат на нападателя увеличение на заплатата. 30-годишният играч се присъедини към римляните със свободен трансфер след края на договора си с Ювентус през лятото на 2022 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация