Фенове на Рома заподозряха Пелегрини, че е изиграл важна роля за уволнението на Моуриньо

20:28
Фенове на Рома заподозряха Пелегрини, че е изиграл важна роля за уволнението на Моуриньо

Група фенове на Рома късно снощи са окачили транспарант срещу капитана на отбора Лоренцо Пелегрини пред клубната база в Тригория, съобщават италианските медии.

Според информациите причината за тази акция на тифозите е скорошната раздяла с наставника Жозе Моуриньо. Текстът на транспаранта е бил “Pellegrini “anello” debole”, т.е., че халфът е слабото звено. Посланието обаче има двойно значение, тъй като думата anello се превежда като пръстен. Според “Ил Месаджеро” преди да си тръгне от клуба Специалния оставил шампионския си пръстен от Лигата на конференциите в шкафчето на италианския национал заедно с бележката: “Върнете ми го, когато станете мъже”. Оказало се обаче, че Моуриньо получил грешна информация, че преди уволнението му Пелегрини отказал да защити португалеца пред клубните собственици. Впоследствие двамата се сдобрили, но явно някои привърженици на Рома все още винят капитана за раздялата с доскорошния треньор на тима.

Любопитното е, че под ръководството на новия наставник Даниеле Де Роси 27-годишният футболист показва впечатляващ прогрес във формата си, отчитайки се с по три попадения и асистенции в последните четири мача на “вълците”, което е повече от головия му принос при Моуриньо от началото на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация