Интер попиля Рома насред "Олимпико"

22:13
Интер попиля Рома насред "Олимпико"

Отборът на Интер записа поредна важна победа по пътя си към Скудетото, след като спечели с 4:2 срещу Рома под бурния дъжд на “Олимпико” в зрелищен сблъсък от 24-тия кръг на Серия "А". Мачът беше белязан от два пълни обрата. Първо “вълците” заличиха пасив след гол на рожденика Франческо Ачерби (17’) благодарение на попадения на Джанлука Манчини (28’) и Стефан Ел Шаарауи (44’). През второто полувреме обаче Маркюс Тюрам (49’), Анхелиньо (56’ - автогол) и Алесандро Бастони (90+3’) донесоха успеха за “нерадзурите”. Така миланският гранд не само, че постигна седма поредна победа във всички турнири, но и нанесе първа загуба на “джалоросите” под ръководството на Даниеле Де Роси, който беше спечелил и трите си досегашни мача начело на тима.

Още в първата минута Ел Шаарауи се опита да даде аванс на домакините, но Ян Зомер изби коварния му удар в корнер. При последвалото му изпълнение Лоренцо Пелегрини прати топката над вратата. "Нерадзурите" поведоха с първото си по-сериозно положение за гол. Това се случи в 17-ата минута, когато при центриране от корнер Ромело Лукаку изби топката с глава, но така само я прати при Ачерби, който също с глава се разписа за 1:0 в полза на своя тим. Марко Гуида беше привикан от своите помощници да прегледа ситуацията за гола заради възможна пасивна засада на Тюрам, но главният съдия прецени, че французинът не е попречил на вратаря Руи Патрисио да избие топката и попадението остана.

"Вълците" обаче не се забавиха с възстановяването на равенството, което стана в 28-ата минута. Тогава Пелегрини центрира от пряк свободен удар и Манчини с глава заличи пасива на домакините. В 40-ата минута Федерико Димарко се отчете с пропуск, а малко след това същото направи и Пауло Дибала.

В 44-тата минута “джалоросите” организираха страхотна контраатака, при която Пелегрини изведе Ел Шаарауи, при чийто изстрел топката първо се отклони в близката, а след това и в далечната греда, но все пак завърши в мрежата за пълния обрат в двубоя. Точно преди почивката гостите поискаха дузпа, след като Лаутаро Мартинес се свлече в наказателното поле, но бърза проверка с ВАР показа, че няма основания за такова отсъждане.

Втората част започна с пряк свободен удар на Хакан Чалханоолу, който беше спасен от Патрисио. В 49-ата минута “нерадзурите” предприеха прекрасна атака и след асистенция на Матео Дармиан Тюрам беше точен отблизо с шут по земя за ново равенство в двубоя. Четири минути по-късно Лаутаро се опита да даде аванс на своя тим, но вратарят улови неговото воле. 

В 56-ата минута дойде и вторият пълен обрат в двубоя. Тогава Хенрих Мхитарян центрира в наказателното поле, където под натиска на Тюрам новото попълнение на домакините Анхелиньо си отбеляза автогол в опита си да пресече подаването. Две минути след това Патрисио се справи с далечен шут на Бенжамен Павар. В 64-тата минута Димарко стреля доста неточно.

Последваха две пропилени от Лукаку възможности за нов изравнителен гол. В 70-ата минута нападателят се опита да заобиколи Зомер, който обаче улови топката. Две минути по-късно именно белгиецът стреля с глава, но изпълнението му беше разочароващо. 

В заключителните минути римляните потърсиха начин да избегнат поражението, но стигнаха само до един пропуск на появилия се от пейката Томазо Балданци. За сметка на това те получиха четвърто попадение, след като в добавеното време техният съперник осъществи контраатака и след асистенция на резервата Марко Арнаутович Бастони оформи крайния резултат с шут по земя от границата на наказателното поле.

Така лидерът в класирането Интер събра 60 точки и дръпна със седем пред втория Ювентус, а Рома поне засега остава на петата позиция с 38 спечелени пункта.


РОМА - ИНТЕР 2:4

0:1 Ачерби 17'
1:1 Манчини 28'
2:1 Ел Шаарауи 44'
2:2 Тюрам 49'
2:3 Анхелиньо 56'-а.
2:4 Бастони 90'+3

Рома: Патрисио, Карсдорп, Манчини, Хуйсен, Анхелиньо, Кристанте, Паредес, Пелегрини, Дибала, Лукаку, Ел Шаарауи;

Интер: Зомер, Павар, Ачерби, Бастони, Дармиан, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Лаутаро, Тюрам;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация