Възроденият Карлос Алкарас отново е шампион на Индиън Уелс

01:00
Възроденият Карлос Алкарас отново е шампион на Индиън Уелс

Карлос Алкарас е новият-стар шампион в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. 20-годишният испанец победи във финала Даниил Медведев със 7:6(5), 6:1 и стана първият тенисист от 2016 година, който защитава трофея си в Калифорния. Двамаат се срещнаха в спора за титлата и през миналата година, Алкарас отново се наложи в два сета.

На полуфиналите Карлитос елиминира шампиона от Australian Open Яник Синер, а Медведев се справи с надеждата на домакините Томи Пол. По-рано в хода на турнира руският тенисист отстрани и Григор Димитров. Турнирът в Индиън Уелс остава единственият "Мастърс" на твърда настилка, който Медведев не е печелил.

Алкарас започна колебливо и загуби първите три гейма, но много бързо намери верния ритъм и започна да доминира на корта. Той върна рано допуснатия пробив и имаше сетбол при 5:4, но Медведев се спаси. В тайбрека руснакът постоянно беше в ролята на догонващ. Алкарас показа известни колебания и позволи да се стигне до изравняване - 5:5, но след това се концентрира и затвори сета.

Втората част премина изцяло под контрола на 20-годишния испанец. Той осъществи пробив в самото начало, а нервните изблици на Медведев не му помогнаха да е равностоен. В шестия гейм руснакът отново предаде подаването си и интригата окончателно изчезна. След час и 44 минути игра Алкарас триумфирас петата си титла на ниво "Мастърс", а повече от него преди да навърши 21 години има само Рафаел Надал - 9.

Алкарас реализира 23 уинъра, направи само една двойна грешка и записа 3 аса, като беше по-ефективен на първи сервис и на ретур, а освен това реализира три пробива срещу един в полза на Медведев. Руснакът имаше предимство в точките на мрежата.

"Тази победа означава много за мен. Притеснявах се за глезена си преди старта на турнира. Не бях сигурен дали ще мога да демонстрирам най-добрия си тенис, но от ден на ден се чувствах все по-добре. Сега съм зареден с повече самочувствие преди старта на турнира в Маями", сподели Алкарас в интервюто на корта.

Това е общо 13-а ATP титла за Карлитос и първа от "Уимбълдън" през миналата година. Испанецът вече има предимство от 5-3 в мачовете срещу Медведев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация