Отличен старт за Григор на изключително силния турнир в Индиън Уелс

00:30
Отличен старт за Григор на изключително силния турнир в Индиън Уелс

Григор Димитров преодоля успешно първото си препятствие на “Мастърс”-а в Индиън Уелс - 7:5, 6:2 срещу Александър Мюлер за 89 минути игра.

Гришо трябваше да прави обрат в първия сет, защото изостана в самото начало, но се справи блестящо със задачата. Във втората част пък той отново притисна максимално съперника и дочака успеха без допълнителни проблеми.

В следващия кръг Григор ще се изправи срещу намиращия се в топ форма Адриан Манарино, който по-рано в турнира елиминира Томас Махач с 6:1, 6:2.

Първи сет

Гришо започна прекрасно със спечелен сервис-гейм за само една минутка - 1:0. Съперникът отговори подобаващо със солиден начален удар, но пък загуби единственото продължително разиграване - 1:1. Българинът направи двойна грешка за 15-30, а агресивната игра на французина го изведе до ранен пробив за 1:2. Мюлер затвърди на нула за отрицателно време и поведе с 1:3.

Гришо по впечатляващ начин намали изоставането си на 2:3, радвайки публиката с ефектно отиграване при 40-15, когато падна, но успя да завърши с воле на мрежата. Топ ракетата ни се добра до 40-30 с хубава серия форхенди от основната линия, но после прати прав удар в мрежата за 2:4. Димитров си взе подаването, макар и не без проблеми, но все още трябваше да постави под напрежение сервис-гейма на съперника - 3:4.

Мюлер три пъти не можа да вкара първия си сервис и Гришо се възползва, за да стигне до брейк-бол. Перфектен бекхенд-ретур на българина му издейства изравняване на резултата за 4:4. Димитров трябваше да премине през 0-30, но се защити с отлични комбинации след хубави първи сервиси - 30-30. Французинът направи чудеса от храброст и стигна къса топка, за да завърши с минаващ бекхенд за шанс за пробив. Добър първи сервис неутрализира възможността, а фантастичен минаващ бекхенд-слайс изведе българина до повеждане в резултата с 5:4.

Мюлер не се поддаде на напрежението и изранви на 5:5, без да позволява брей-болове. Гришо си взе моментално сервис-гейма с минимален излишък на енергия и си гарантира тайбрек. Българинът предложи два фанстатични ретура и подплати с форхенди за 0-30, а после стигна и до два шанса за пробив. Мюлер го отрази с голям късмет и целене на линиите, но Григор го наказа с фамозен форхенд-уинър от дъното на корта - 7:5 за 48 минути.

Втори сет

Гришо започна позитивно и си спечели сервис-гейма, при което изрази експресивно задоволството си - 1:0. Добрите ретури в комбинация с някои колебания в първия сервис на съперника осигуриха на Гришо шанс за пробив и той се възползва моментално от него, за да поведе с 2:0. Българинът прати форхенд в аут и трябваше да премине през 15-30, но се справи забележително с успешни прави удари и ас за 3:0.

Мюлер направи двойна грешка и вкара сервис-гейма си в дюс, но с два безответни начални удара откри сметката си в сета - 3:1. Димитров продължи да преследва целта си рутинно и поведе с 4:1 без никакви драми и излишен разход на енергия.

Постепенно Димитров наложи сериозно преимущество с висока класа, като осъществи великолепен минаващ бекхенд за брейк-бол при 4:1 и заплаши да съкрати сериозно сета. Мюлер реализира ас и отби опасността, а после удържа с отлични отигравания от основната линия, за да си заслужи намаляване на пасива до 4:2.

Гришо прати два форхенда в аут и трябваше да отбранява 15-30, а впоследствие с бекхенд в мрежата се стигна до шанс за връщане на пробив от съперника. Невърнат сервис свърши работа за дюс, а още два поредни такива вече доведоха до 5:2.

Гришо спечели размяна по бекхендите и с форхенд по обратния диагонал провокира грешка на противника за брейк-бол. Атрактивно разиграване завърши с неточност на Мюлер и обратен удар в мрежата, който сложи логичен край на дуела - 7:5, 6:2 за 89 минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация