Енрике: Преди си мислех, че Лига 1 е лесно първенство

17:46
Енрике: Преди си мислех, че Лига 1 е лесно първенство

Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике заяви, че сред неговите играчи няма дух на реваншизъм, но въпреки това определи като “финал” утрешния сблъсък на своя тим срещу Ница в 1/4-финалите на Купата на Франция.

“Не, сред нашите играчи няма желание за отмъщение. Те ни нанесоха единственото ни поражение в Лига 1 до момента и след пет седмици отново ще изправим срещу тях (двубоят за първенството трябва да е в началото на май). Те са много добър отбор, справят се отлично без топка. Допуснали са най-малко голове в шампионата заедно с Брест, така че ще е трудно, но ние имаме предимството да играем у дома. Очаквам атрактивен мач, тъй като и ние, и те обикновено играем рисковано, така че се надявам да е интересно. Купата и първенството са различни състезания, но тези елиминационни мачове са много хубави за феновете. Ние ще приемем този мач като финал, защото за нас е такъв,” заяви испанецът.

След това той бе попитан да коментира дербито от Премиър лийг между Ливърпул и Манчестър Сити в контекста на това, че парижани вече са в следващата фаза на Шампионската лига, а “гражданите” биха могли да бъдат евентуален техен съперник.

“Ливърпул не играе в Шампионската лига, за щастие. Ливърпул го няма. Сити са действащият шампион. Разбира се, гледах мача, който беше на много високо ниво и среща на двама уникални треньори. Преди да дойда тук си мислех, че Лига 1 е лесно първенство, но всъщност е точно обратното. Има играчи с много високо индивидуално ниво и добри треньори. Това е лига на високо ниво и много конкурентна,” смята бившият селекционер на Испания.

Накрая Луис Енрике потвърди, че няма да може да разчита на Маркиньос и за следващите два мача на ПСЖ, а бразилецът ще е готов да се завърне едва след паузата за националните отбори.

“Маркиньос лекува болка в ахилесовото сухожилие. Той няма да е на разположение до международната пауза, Нямам друга допълнителна информация. Няма нищо сериозно или тревожно около него. Той можеше да играе срещу Реал Сосиедад, но не е готов на 100% и няма нужда да поемаме рискове. Марко Асенсио също продължава да се възстановява, както и Преснел Кимпембе, който прави упражнения с физиотерапевт. Милан Шкриняр тренира индивидуално,” заяви треньорът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация