Ал-Хелайфи: Приключваме с “Парк де Пренс”

18:58
Ал-Хелайфи: Приключваме с “Парк де Пренс”

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи обяви, че клубът в скоро време приключва с домакинските мачове на “Парк де Пренс” и очевидно ще иска да играе на нов стадион.

Той заяви това след 48-ия Конгрес на УЕФА и заседанието на изпълнителния комитет във френската столица, като катарският бизнесмен бе преизбран за един от новите членове на органа на Европейската футболна централа.

“Твърде лесно е сега да се каже, че стадионът не се продава. Сега ни е по-лесно, знаем какво искаме. Загубихме години в опити да купим “Парк де Прес”. За нас въпросът е приключен, искаме да се махнем”, каза Ал-Хелайфи по повод стадиона на ПСЖ.

Коментарите на собственика на френските шампиони дойдоха, след като общинският съвет на Париж гласува да потвърди, че стадионът в 16-и столичен район не се продава, след осем години дискусии с клуба в опит да се намери решение. Кметът на Париж Ан Идалго също многократно се е обявявала против продажбата на съоръжението.

Думите на Насер ал-Хелайфи очевидно имат за цел да засилят натиска върху политиците в града. Сега клубът обеща да активира всички валидни възможности за изграждане на нов стадион възможно най-бързо. За четвъртък е насрочена извънредна среща за постигане на конкретен напредък по тази хипотеза със специалните вътрешни екипи. От ПСЖ обясниха също, че ще спрат всички дейности по развитието на “Парк де Пренс” за да се концентрират върху преместването, което смятат за "принудително".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация