От днес Мбапе може да преговаря с Реал Мадрид

18:42
От днес Мбапе може да преговаря с Реал Мадрид

От днес звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе може официално да преговаря с други клубове, тъй като договорът му с шампиона на Франция изтича след шест месеца. През юни играчът информира ПСЖ, че няма да се възползва от възможността да удължи контракта си с клуба. Това доведе до изваждането му от състава и известно време той не тренира с отбора.

След това двете страни се помириха и Мбапе играе и бележи редовно за парижани, но не е подписвал нов договор. В ПСЖ са оптимисти, че той ще остане в клуба, както се случи преди година и половина, когато договорът му също изтичаше. Килиан обаче още миналото лято показа, че решението за бъдещето му ще бъде изцяло негово. Тогава френският клуб прие оферта от Саудитска Арабия за него, но Мбапе въобще отказа да преговаря за личните си условия.

Според "Екип" и "Атлетик" в Пари Сен Жермен вярват, че могат да постигнат нова договорка със звездата си. Той се разбира отлично с новия треньор Луис Енрике и няма проблем със състоянието на отбора след напускането на Лионел Меси и Неймар, въпреки че нитово на тима е такова, че трудно би се борил за голямата мечта - триумф в Шампионската лига.

Една от причините в ПСЖ да са оптимисти е, че малцина могат да си позволят услугите му. Безспорният фаворит Реал Мадрид се очаква да изпрати оферта към Мбапе през януари, като ще му даде краен срок до средата на месеца. Ако той не се съгласи до тогава, клубът смята да планира бъдещата си селекция без французина.

Друг клуб, който може да си го позволи, е Манчестър Сити, но в шампиона на Европа не вярват, че Килиан иска да играе при тях. "Манчестър Сити не се опитва да привлече Мбапе. Всеки знае къде иска той да играе", заяви Пеп Гуардиола през юни. Финансовите изисквания на звездата могат да бъдат задоволени и от Саудитска Арабия, но играчът нагледно демонстрира, че няма намерение да играе там на този етап от кариерата си.

Последните дни излезе информация за интерес на Барселона, но финансовото състояние на клуба прави подобен трансфер напълно нереалистичен. "Льо Паризиен" пък отново заговори, че Ливърпул още е в играта за подписа му, въпреки че Юрген Клоп на няколко пъти бе категоричен, че това не е възможно. Вестникът обаче определя мърсисайдци като "сериозен и опасен кандидат" и смята, че той може да замени Мохамед Салах, ако египтянинът поеме към Саудитска Арабия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация