Очакван резултат между ПСЖ и Метц

00:49
Очакван резултат между ПСЖ и Метц

Отборът на Пари Сен Жермен победи с 3:1 тима на Метц в среща от 17-ия кръг на френската Лига 1. За парижани вкараха Витиня (49') и Килиан Мбапе (61', 83'), а гостите се разписаха чрез Матийо Юдол (72').

Срещата бе последна за астрономическата година във френския шампионат и нареди момчетата на Луис Енрике на първото място преди празниците с комфортна преднина от пет точки пред втория Ница, който игра по същото време и стигна до победа с 2:0 срещу миналогодишния вицешампион Ланс.

Гостите от Метц от своя страна приключват полусезона на само две точки над първия в "опасната зона" - Тулуза.

Вечерта е по-специална за централния нападател и звезда на парижани - Килиан Мбапе, който днес празнува своя 25-и рожден ден и със сигурност ще опита да се поздрави по повод празника с няколко попадения. Освен това рожденикът получи наградата за играч на месеца в Лига 1 за 11-и път в своята кариера, което бе допълнителен стимул за него да покаже най-доброто от себе си.

Луис Енрике започва с традиционното за отбора 4-3-3, като не изневерява на стила си и под рамката на вратата пуска Донарума, а пред него са Шкриняр и Перейра. В центъра е Витиня, а напред виждаме кореецът Канг - Ин Лий, който ще изиграе десетия си шампионатен мач този сезон.

Съперникът ще опита да противодейства с четирима защитници, като би трябвало Исмаел Траоре и Кристоф Ерел да изнесат тежестта в отбрана, а в халфовата линия връзката между двете половини на терена да прави Данли Жан Жак. В нападение пък ще действа триото Кевин Ван Ден Керкхоф, Джоел Асоро и Шейк Сабали.

Първата сериозна възможност логично дойде пред вратата на гостите, когато Витиня стигна до топката в наказателното поле и отправи мощен изстрел, който бе спасен от стража на домакините Александре Укиджа.

Пет минути по-късно Мбапе се изстреля в наказателното поле и малко преди да отправи удар бе съборен от Укиджа. Реферът обаче не показа бялата точка, а вместо това вдигна ръката си високо, посочвайки, че нападателят на домакините е бил в засада.

Следващото добро положение за домакините дойде в средата на полувремето, когато Мбапе стреля, но ударът му срещна тялото на Исмаел Траоре. 

След като игровите ситуации не дадоха резултат, домакините опитаха да сътворят нещо интересно и след статично положение, като Килиан Мбапе изпълни пряк свободен удар, който срещна стената.

Гостите от своя страна разчитаха на контраатаки и малко преди края на редовното време на първата част застрашиха вратата на съперника, като Кевин Ван Ден Керкхоф стреля от дистанция, но се намери бранител на парижани, който изчисти топката в корнер. При последвалия ъглов удар не последва нова опасност.

Домакините продължиха да налагат пресата си и скоро след началото на второто полувреме откриха резултата. Канг - Ин Лий излъга играч на гостите непосредствено пред наказателното поле, центрира топката, а Рандал Коло Муани заблуждаващо я пропусна и така тя се озова в краката на Витиня, който засече подаването и наказа Укиджа.

Час след началото домакините стигнаха и до втори гол, който бе дело на рожденика Мбапе. Той се приближи до границата на наказателното поле, където бе пресрещнат от двама бранители на гостите, но опитният голмайстор не се поколеба и с елегантен шут ги преодоля, за да направи оставащите минути по-спокойни за своите съотборници.

Десетина минути по-късно дойде и най-сериозното положение пред вратата на домакините, когато играч на Метц прати топката опасно в наказателното поле, като с топката последен игра футболист на парижани. Това се оказа фатално за домакините, тъй като при последвалия ъглов удар Матийо Юдол засече центрирането с глава и по много красив начин прехвърли Донарума.

В 80-ата минута парижани можеха да затворят мача с трети гол, като Лий преодоля цялата отбрана на гостите и прецизно плъзна топката по тревата, но Укиджа се хвърли геройски и спаси на сантиметри от голлинията.

Три минути по-късно нещата бяха различни и се отвори ситуация пред Мбапе, който не остави шансове на съперника. Безобразно връщане на топката към вратаря в половината на Метц бе откраднато от рожденика, който открадна коженото кълбо и се озова сам пред празната врата, където нямаше как да сбърка и върна преднината от два гола за своя отбор.

До края домакините продължиха да диктуват случващото се на терена и заслужено се поздравиха с крайния успех, като резултатът можеше да бъде дори още по-убедителен.


ПСЖ 3:1 МЕТЦ

1-0 Витиня 49'
2-0 Килиан Мбапе 61'
2-1 Матийо Юдол 72'
3-1 Килиан Мбапе 83'

Пари Сен Жермен: 99. Джанлуиджи Донарума, 5. Маркиньос, 37. Милан Шкриняр, 15. Данило Перейра, 29. Брадли Баркола, 17. Витиня, 4. Мануел Угарте, 33. Уарен Заир - Емери, 19. Канг - Ин Лий, 7. Килиан Мбапе, 23. Рандал Коло Муани;

Метц: 16. Александре Укиджа, 34. Жозеф Ндукиди, 8. Исмаел Траоре, 29. Кристоф Ерел, 3. Матийо Юдол, 19. Хабиб Майга, 27. Данли Жан Жак, 6. Кевин Н'Дорам, 22. Кевин Ван Ден Керкхоф, 99. Джоел Асоро, 14. Шейк Сабали;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация