Секунди преди края Джонатан Дейвид открадна две точки от ПСЖ

00:07
Секунди преди края Джонатан Дейвид открадна две точки от ПСЖ

Пари Сен Жермен не успя да победи Лил като гост и двата тима завършиха 1:1 в мач от 16-тия кръг на Лига 1. Парижани водеха до самия край на срещата, след като Килиан Мбапе бе открил от дузпа в 66-ата минута, но резервата Джонатан Дейвид успя да изравни в последните секунди на срещата (90+4'). По този начин ПСЖ наруши перфектната си серия от осем поредни победи в Лига 1 и пропусна да се възползва по максимален начин от загубите на конкурентите Ница и Монако. С равенството тимът на Луис Енрике вече има пет точки преднина на върха. Лил пък се бори много мъжки и записа десети пореден мач без загуба, като "песовете" остават на 4-то място.

Парижани веднага установиха траен контрол на топката и натиснаха съперника си. Първата възможност обаче бе за Лил, когато в 15-ата минута Едон Жегрова навлезе опасно и стреля, но шутът му мина в близост до вратата на ПСЖ. Шест минути по-късно пък Усман Дембеле бе близо до гола, но и неговият удар бе неточен с малко. В 36-ата минута Витиня стреля опасно от добра позиция, но стражът на Лил Люка Шевалие се намеси отлично и успя да избие в корнер. Натискът на ПСЖ продължи с множество центрирания и статични положения, но парижани така и не успяха да реализират и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част положението на терена не се промени и гостите продължиха да доминират. Натискът на ПСЖ все пак даде резултат в 63-тата минута. Бафоде Диаките препъна Люка Ернандес в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Килиан Мбапе, който изпълни силно и точно и откри резултата - 0:1 за парижани. Десетина минути по-късно голямата звезда на френския футбол можеше да удвои аванса на тима си след добро центриране на Хакими, но стреля в аут от труден ъгъл.

Към края на срещата домакините опитаха натиск. В 79-ата минута Лил можеше да изравни, когато Жегрова навлезе опасно и подаде на Юсуф Язъджъ, който стреля, но шутът му бе блокиран. Две минути преди края на редовното време резервата Тиаго Сантош също пробва късмета си с далечен изстрел, но ударът мина с малко встрани. В последните секунди на срещата Джонатан Дейвид остана очи в очи със стража на парижани Арнау Тенас, но стреля в тялото му и пропусна страхотното положение. 

И когато изглеждаше, че ПСЖ ще се поздрави с успеха, Лил успя да изравни. В четвъртата минута на даденото от съдията продължение на редовното време Резервата Марко Асенсио допусна груба грешка и подари топката, след което последва опасен изстрел на Адам Унас. Стражът на ПСЖ Тенас успя с големи усилия да избие, но при добавката Джонатан Дейвид успя да се реваншира за пропуска си и с глава от непосредствена близост успя да изравни и хвърли в луда радост феновете на "Пиер Мороа" - 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация