Галтие може да бъде наказан за три години

16:55
Галтие може да бъде наказан за три години

Бившият треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие може да бъде наказан за три години и да му бъде издадена условна присъда от 12 месеца затвор заради расистки изказвания, съобщава вестник "Паризиен", позовавайки се на Прокуратурата в Ница. Специалистът също може да бъде глобен с 45 хиляди евро.

Заседанията по делото се проведоха вчера, а адвокатите на треньора заявиха, че на разследването относно обвиненията за тормоз и дискриминация срещу него липсва "безпристрастност".

На 30 юни радио "RMC Sport" съобщи, че Галтие е бил задържан за 24 часа в Ница като част от разследване на случай на расистки обиди. Повод за това е писмо на треньор до бившия директор на Ница Жулиен Фурние, в което той изтъкна несъгласието си в отбора да има голям брой чернокожи и мюсюлмани.

57-годишният Галтие стана старши треньор на Пари Сен Жермен на 5 юли 2022-а, а точно година по-късно договорът му беше прекратен. През сезон 2021/2022 французинът води Ница. Преди това е бил треньор на Лил, Сент Етиен и Марсилия. През октомври 2023-а Галтие подписа договор с катарския клуб Ал Духаил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация