Босът на ПСЖ изрази мнението си за Суперлигата

19:01
Босът на ПСЖ изрази мнението си за Суперлигата

Президентът на Асоциацията на европейските клубове Насер Ал-Хелайфи също разкритикува поддръжниците на Суперлигата. По-рано през деня Съдът на Европейския съюз обяви, че УЕФА и ФИФА нямат право да заплашват желаещите да се присъединят към проект клубове.

“Вдигна се такъв шум, който не разбирам - заяви Ал-Хелайфи. - Всичко беше преувеличено, но ги разбирам, защото така изглежда като победа за тях. Ние обаче не гледаме на нещата по този начин. Всички видяхте тяхната презентация, в която се говори за свобода. Няма обаче никаква свобода, защото става дума за затворени турнири.”

“Като президент на Асоциацията на европейските клубове получавам по 40-50 обаждания от хора от различни първенства, които ми казват, че каквото и да е това, то не е легално. Аз искам да попитам какво е това “А22”(Компанията "А22 Спортс Мениджмънт", защитаваща интереса на клубовете, които замислиха проекта за Суперлигата - б.р.), откъде е, какво е миналото й, какво представлява? Трябва да говорим със сериозни хора. Никой не трябва да бъде наказван. За мен най-добрият клубен турнир е Шампионската лига”, каза още Ал-Хелайфи, който е президент и на Пари Сен Жермен.

ПСЖ изобщо не се заяви сред първоначалните желаещи да са част от Суперлигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация