Мачът на кръга в Серия "А" се състоя между Юве и Аталанта

21:02
Мачът на кръга в Серия "А" се състоя между Юве и Аталанта

Отборите на Ювентус и Аталанта завършиха при резултат 2:2 на “Алианц Стейдиъм” в най-очаквания мач от неделната програма на 28-ия кръг в Серия "А". Тюн Копмайнерс изведе гостите напред с попадението си в 35-ата минута, но в 66-ата Андреа Камбиазо изравни за домакините, които направиха пълен обрат в 70-ата минута чрез Аркадиуш Милик. Пет минути по-късно Копмайнерс вкара втория си гол.

Масимилиано Алегри предприе четири промени в стартовия си състав след загубата с 1:2 от Наполи. В защита се завърнаха Федерико Гати и капитанът Данило вместо Даниеле Ругани и Алекс Сандро. В халфовата линия възстановеният от травмата си Уестън Маккени замени контузения Карлос Алкарас. В атака наказаният Душан Влахович беше заместен от Аркадиуш Милик, който си партнираше с Федерико Киеза. Гостите пък бяха подредени в 3-4-1-2 с Джанлука Скамака и Шарле Де Кетеларе като нападатели, подпомагани от Копмайнерс, който играеше зад тях.

Първият изстрел в мача дойде при пряк свободен удар на Киеза в петата минута, когато топката прелетя над вратата. В 13-ата минута именно нападателят центрира към Фабио Мирети, чийто удар с глава беше отразен от Марко Карнезеки. В 23-тата минута Киеза не затрудни Карнезеки с далечния си шут по земя. Шест минути по-късно Данило също опита изстрел от голямо разстояние, но топката мина покрай вратата. Също се случи и с удара на Милик в 30-ата минута.

Изненадващо или не, бергамаските бяха тези, които поведоха в резултата, и то с първия си изстрел в мача. В 35-ата минута при заучено изпълнение на пряк свободен удар Копмайнерс получи топката на границата на наказателното поле и със страхотен шут веднага я прати в противниковата мрежа. Точно преди почивката Мануел Локатели направи неуспешен опит за изравнителен гол.

В 52-рата минута шут по земя на Киеза мина встрани от вратата. В следващите минути Скамака първо се отчете с пропуск, а след това отправи точен удар, при който обаче Войчех Шчесни успя избие топката. Последваха неточни удари на Киеза и резервата Адемола Луукман. В 66-ата минута ”бианконерите” организираха прекрасна многоходова атака, която завърши с удар по земя на Камбиазо за 1:1.

В 69-ата минута Камбиазо се опита да отбележи втория си гол, но този път прати топката над вратата със своя шут. Все пак домакините само минута по-късно “Старата госпожа” осъществи пълния обрат в срещата. Тогава Самуел Айлинг-Джуниър центрира в наказателното поле, където Маккени с гърди свали топката за Милик, а нападателят с воле направи резултата 2:1.

Домакините обаче удържаха преднината си едва пет минути, тъй като в 75-ата Берат Джимсити пусна хитър пас за Копмайнерс, който с удар по земя прокара топката покрай Шчесни за второто си попадение в срещата. Три минути след това Луукман направи неуспешен опит за победен гол за гостите. В добавеното време влезлият от пейката Мойс Кийн също не успя да гарантира успеха на домакините със свое попадение и така равенстното се запази и след последния съдийски сигнал.

Заради това равенство Ювентус отстъпи второто място в класирането на Милан. “Бианконерите” вече са трети с 58 точки, след като по-рано днес “росонерите” увеличиха актива си на 59 пункта. Аталанта пък събра 47 пункта и остава на шестата позиция, като се изравни с петия Рома преди тазвечерния му сблъсък с осмия Фиорентина.

ЮВЕНТУС - АТАЛАНТА 2:2

0:1 Копмайнерс 35'
1:1 Камбиазо 66'
2:1 Милик 70'
2:2 Копмайнерс 75'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация