Президентът на Наполи е против Ювентус да участва на Световното клубно първенство

19:18
Президентът на Наполи е против Ювентус да участва на Световното клубно първенство

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е категоричен, че Ювентус не бива да бъде допуснат до първото издание на обновеното Световно клубно първенство, което ще се проведе през лятото на 2025 година. Борбата за втората италианска квота се води именно между тези два клуба. Въпреки че торинският гранд беше изваден от евротурнирите през този сезон, той продължава да има предимство спрямо италианския шампион, който ще изпревари „бианконерите“ единствено ако отстрани Барселона в Шампионската лига и след това постигне положителни резултати в ¼-финалите на надпреварата.

„Съжалявам за Франческо Калво и Ювентус, които бяха наказани и отстранени от евротурнирите. Ако елиминираме Барселона, след което запишем равенство и победа в четвъртфиналите, бихме се класирали по право. Но си мисля, че така или иначе Наполи трябва да се класира именно защото Ювентус беше санкциониран от УЕФА с изваждане от евротурнирите. Не бива въобще да бъде допускан до Световното клубно първенство, без да се засяга факта, че този турнир ще създаде хиляди проблеми за домашния шампионат през следващия сезон“, коментира Де Лаурентис по време на Business of Football Summit.

Според близкото до Наполи Radio Kiss Kiss шефът на „партенопеите“ дори е възложил на клубните адвокати да изпратят жалба до ФИФА, за да блокират възможното участие на Ювентус в Световното клубно първенство в САЩ догодина, за което Интер вече се класира като първия италиански представител.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация