Лудогорец премахна и Ботев Пловдив от пътя към титлата

19:44
Лудогорец премахна и Ботев Пловдив от пътя към титлата

Лудогорец победи категорично отбора на Ботев (Пловдив) с 2:0 в двубой от 24-тия кръг на efbet Лига. Квадво Дуа (13) беше точен за гостите с глава, а Якуб Пьотровски (26) удвои след нова грешка в защитата на пловдивчани. Мачът на стадион "Христо Ботев" бе ръководен от Драгомир Драганов, а с трите точки шампионите отново се качват на върха в елита. Ботев не успя да се противопостави на Лудогорец и стражът на „орлите“ Серджио Падт нямаше много работа.

Титуляр за "орлите" е Тодор Неделев, който се завръща на "Колежа" за първи път от доста време насам.

Лудогорец започна по-активно срещата, но и при двете опасни атаки до 4-ата минута страничният съдия вдигна своя флаг след сигнал в слушалката от ВАР. В 9-ата минута Антонио Перера загуби топката пред наказателното поле, но Рик Джонатан не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

В 13-ата минута Лудогорец удари своя опонент. Сон проби по левия фланг и центрира меко към втора греда. Атанас Чернев скочи, но остана под топката, а зад него Квадво Дуа стреля с глава и не остави никакви шансове на стража Матвей Игонен с удара си от блика дистанция.

Бързо "орлите" можеха да отбележат и втори гол. Рик Джонатан премина твърде лесно през Йонас Там, но Игонен излезе и скъси разстоянието до нападателя, след което блокира удара му.

Малко след това Тодор Неделев получи контузия и напусна терена принудително, като неговото място бе заето от Педро Нареси. Малко по-рано в мача Тодор Неделев направи жест към фенове, които скандираха срещу него.

В 26-ата минута Лудогорец удвои своята преднина. Блестящо центриране на Фон Витри намери Якуб Пьотровски в наказателното поле на Ботев. Халфът стреля с глава от трудна позиция, но обърна топката към вратата и тя опъна мрежата за 0:2.

В края на полувремето Янис Карабельов си освободи коридор за удар. Шутът от пеналтерията имаше необходимата сила, но беше насочен право в обсега на вратаря Серджио Падт. Действията на терена не се промениха и през втората част. Лудогорец владееше инициативата, а Ботев опитваше да застраши вратата на Падт чрез влезлия на почивката Георги Николов.

В 58-ата минута далечен удар на Текпетей излезе в аут. Положенията и пред двете врати намаляха. В 79-ата минута Сон подаде към Дуа в наказателното поле. Нападателят пое топката, но се забави и след като стреля, ударът му беше блокиран от защитник. В 86-ата минута Ивелин Попов се отчете с пропуск. Той беше оставен от защитата да влезе в наказателното поле и да потърси далечния ъгъл на вратата, но заложи на силата и сбърка.

В последната минута на срещата гол на Лудогорец, дело на Дуа, беше отменен заради засада, а след това в другото наказателно поле Серджио Падт спаси с една ръка удар на Ивелин Попов за крайното 2:0.


БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2

0:1 Квадво Дуа 13'
0:2 Якуб Пьотровски 26'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация