Лудогорец победи немощен ЦСКА 1948

19:44
Лудогорец победи немощен ЦСКА 1948

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 2:0 и излезе първи в класирането на efbet Лига. Аслак Фон Витри даде аванс на шампионите в 42-ата минута, а в началото на второто полувреме Якуб Пьотровски удвои резултата. И двата гола за тима на Георги Дерменджиев паднаха след удари с глава.

В състава на Николай Панайотов дебют в елита записа 23-годишният вратар Петър Маринов, който показа добра игра с крака, записа няколко спасявания и нямаше вина за попаденията на "орлите". Столичният тим продължава с незадоволителните игри, като от началото на 2024 година "червените" все още нямат победа в официален мач. 

Срещата започна с равностойна игра, като в началото Бърнард Текпетей стреля много силно, но и много неточно по посока вратата на ЦСКА 1948. В 20-ата минута капитанът на "зелените" Якуб Пьотровски потърси рамката на Петър Маринов с глава, но топката излезе в аут. В 30-ата минута десният бек на "орлите" Аслак Фон Витри шутира над целта. Малко след това Текпетей отново прати топката в небесата.

В 33-ата минута ЦСКА 1948 показа зъби и пропусна да открие резултата. Грешка на Педро Нареси от "зелените" позволи на Бирсент Карагарен да открадне топката в наказателното поле и да осъществи бърза комбинация с Антонио Вутов. Топката след това се озова у Педриньо, който стреля в страничната греда. След това кълбото се върна в краката на Умарбаев, който моментално шутира, но Серджио Падт изби. Последва добавка от пет-шест метра таджикистанския халф на гостите, който обаче не уцели вратата.

В 42-ата минута Лудогорец поведе. Аслак Фон Витри комбинира с Руан Секо наляво, последва центриране на бразилския нападател, топката се отклони в тялото на хвърлилия се на шпагат Райън Бидунга, след което последва разстрелваш удар на десния краен бранител на шампионите - 1:0 за разградачани.

В началото втората част Якуб Пьотровски пропусна отблизо да удвои резултата. Скоро след това Рик Джонатан шутира остро от границата на наказателното поле, но вратарят на ЦСКА 1948 успя да отбие.

В 54-ата минута Петър Маринов обаче беше безпомощен при точен удар с глава на Якуб Пьотровски. Капитанът на "зелените" посрещна с хубав удар с глава центриране на Тодор Неделев от корнер, пращайки топката към далечния ъгъл. Тя се чукна в гредата и се спря в мрежата на гостите - 2:0 за Лудогорец.

До края срещата на "Хювефарма Арена" се доиграваше, като "орлите" се отчетоха с още два-три опасни изстрела, който обаче или минаха покрай мишената, или вратарят Маринов беше на своя пост. Така последният съдийски сигнал дойде при 2:0 за шампионите, които се изравниха по точки с Черно море, но заради по-добрите си показатели държат първото място.

Лудогорец 2:0 ЦСКА 1948

1:0 Аслак Фон Витри 42'
2:0 Якуб Пьотровски 54'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация