Славия и Ботев Пловдив не се победиха в зрелищен мач на "Овча купел" (видео)

19:44
Славия и Ботев Пловдив не се победиха в зрелищен мач на "Овча купел" (видео)

Славия и Ботев Пловдив завършиха 2:2 в интересна среща от XXIII кръг на efbet Лига. Тони Тасев откри резултата с точно изпълнена дузпа в десетата минута. Юношата на Славия Янис Карабельов изравни с глава в 48-ата минута. След 180 секунди Тони Тасев вкара втори гол за домакините. Георги Николов изравни в 87-ата минута. В последните минути Ерол Дост от "белите" беше изгонен от игра с втори жълт картон.

Срещата започна по отличен начин за домакините. Тони Тасев пробва центриране отдясно, а топката се отби в ръката на нигерийския бранител на "канарчетата" Укаки. Това не остана незабелязано от главния съдия Волен Чинков, който резонно посочи бялата точка. Тони Тасев не даде шанс на вратаря Матвей Игонен и със силен и премерен удар откри резултата - 1:0 за Славия в десетата минута.

Ботевистите пробваха да отвърна бързо, но създадоха първата си реална голова опасност след 20 минути. Джеймс Ето'о и Мартин Секулич пробваха едновременно да засекат центриране отдясно пред рамката на Светослав Вуцов, в резултат на което топката мина над целта.

До почивката играта имаше равностоен характер, макар топката да беше по-често във владение на футболистите от Пловдив - не се наложи вратарите Вуцов и Игонен да показват класа пред голлинията си.

В началото на второто полувреме Ботев (Пловдив) изравни. В 48-ата минута Ивелин Попов центрира отдясно, Янис Карабельов се извиси в близост до Велко Йеленкович и с глава забучи топката в мрежата за 1:1. Юношата на Славия показа уважение към "белите" и не се зарадва.

Много скоро след това обаче домакините изравниха. Отново Тони Тасев беше в прегръдките на своите съиграчи. Крилото шутира остро, топката се чукна леко в крак на бранител на "жълто-черните" и се спря в мрежата - 2:1 за Славия.

В 74-ата минута "канарчетата" докоснаха изравняването - Дилан Мертенс проби отляво в наказателното поле на "белите" и с красив изстрел намери гредата над Светослав Вуцов. Малко след това нидерландският халф на Ботев отново пробва мерника си, но този път топката премина покрай вратата.

В 87-ата минута Ботев (Пловдив) направи 2:2. Добра комбинация на "канарчетата" завърши с подаване на Дилан Мертенс към Георги Николов и новата звезда на гостите намери отблизо мрежата. Скоро след това Владимир Николов се озова близо до голлинията на "жълто-черните", но нападателят не съумя да нанесе удар. Веднага след това Фаустас Степонавичус навлезе опасно в пеналтерията на "белите", но сгреши с подаването към някой от включилите се на скорост негови съотборници. В последните минути Волен Чинков показа втори жълт картон на Ерол Дост и домакините доиграха мача в намален състав.

Славия 2:2 Ботев (Пловдив)

1:0 Тони Тасев (10 - дузпа)
1:1 Янис Карабельов (48)
2:1 Тони Тасев (51)
2:2 Георги Николов (87)

Стартовите състави:

Славия: 21. Вуцов, 3. Томбак, 5. Йеленкович, 55. Марков, 37. Керчев, 71. Кр. Стоянов, 17. Дост, 73. Минчев, 33. Иванов, 88. Тасев, 10. Николов. 

Ботев: 32. Игонен, 4. Укаки, 9. Секулич, 10. Попов, 15. Ето’о, 16. Акере, 19. Конте, 20. Калдерон, 28. Карабельов, 38. Балоянис, 79. Чернев. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация