Стартовите състави на Ливърпул и Манчестър Сити

17:07
Стартовите състави на Ливърпул и Манчестър Сити

Ливърпул приема Манчестър Сити на „Анфийлд“ в голямото дерби на върха в Премиър лийг. Преди началото на 28-ия кръг двата отбора заемаха първо и второ място във временното класиране, но вчера Арсенал се възползва от това, че игра по-рано, и изскочи на върха. "Топчиите“ имат най-добра голова разлика от трите отбора и ще останат на лидерската позиция, ако в днешния сблъсък Ливърпул и Манчестър Сити не успеят да се победят.

Това ще бъде и последният сблъсък в Премиър лийг между Юрген Клоп и Джосеп Гуардиола като мениджъри на тези два отбора. Днешната среща е 30-ата между двамата. Германецът все още има положителен баланс в общата статистика, тъй като има 12 победи срещу 11 за Гуардиола. Що се касае до сблъсъците във Висшата лига, испанецът обаче има предимство с 5:4 победи.

Манчестър Сити има само една победа в последните си 20 гостувания на „Анфийлд“ в Премиър лийг. „Гражданите“ обаче са в серия от 20 поредни срещи без поражение във всички турнири. Мърсисайдци също се намират в добър период, след като спечелиха последните си седем двубоя. На „Анфийлд“ "червените" нямат загуба в 29 поредни мача.

През ноември Манчестър Сити и Ливърпул направиха 1:1 на "Етихад", след като Ерлинг Холанд даде преднина на шампионите в 27-ата минута, а Трент Александър-Арнолд изравни в 80-ата.

Голямата новина в състава на домакините е, че Ибрахима Конате, който бе заменен в двубоя със Спарта (Прага), не е възстановен и пропуска голямото дерби. Юрген Клоп е предпочел при тази ситуация партньор на Вирджил ван Дайк в центъра на защитата да бъде Джаръл Куанса. Конър Брадли е десен бек, а отляво на защитата започва Джо Гомес. Клоп е решил да остави на пейката за началото Мохамед Салах и Андрю Робъртсън, а Харви Елиът е част от триото в атака заедно с Дарвин Нунес и Луис Диас. Доминик Собослай стартира като титуляр в халфовата линия. Общо промените в сравнение с мача със Спарта са три, а от този с Нотингам Форест – четири.

Джосеп Гуардиола завъртя състава си в реванша с ФК Копенхаген през седмицата. Сега се завръща към по-обичайните 11. Испанецът е извършил две корекции от дербито с Манчестър Юнайтед. Мануел Аканжи и Хулиан Алварес започват за сметка на Рубен Диаш и Жереми Доку, които остават на пейката за началото.

Ливърпул: Келъхър, Брадли, Куанса, Ван Дайк, Гомес, Ендо, Собослай, Мак Алистър, Елиът, Нунес, Диас;

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Аканжи, Аке, Родри, Де Бройне, Силва, Фоудън, Алварес, Холанд;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация