Ливърпул - Манчестър Сити (прогноза)

13:21
Ливърпул - Манчестър Сити (прогноза)

Шансът да станат категорични лидери в тазгодишната завладяваща надпревара за титлата във Висшата лига очаква както Ливърпул, така и Манчестър Сити, когато двата колоса се сблъскат в това, което бързо се превърна в съперничество на десетилетието. Теренът на "Анфийлд" ще бъде пълен със звезди, които отлично знаят че резултатът тук може да определи дали Ливърпул в крайна сметка ще вдигне рекордна 20-та титла в елита на Англия или Сити ще си осигури безпрецедентна четвърта поредна титла.

Този мач изправя един срещу друг втория и третия най-дълго управлявали настоящи мениджъри в първите четири дивизии на Англия. Това ще е 30-ата мениджърска среща между Клоп и Пеп, като нито един от двамата не се изправял срещу друг опонент по-често. Те са разделени на косъм - Клоп печели 12 пъти срещу 11 на Пеп и шест ремита, което представлява най-много поражения, претърпени в кариерите им.

Пътуването от 35 мили от "Етихад" до "Анфийлд" може да има голямо значение, тъй като Коп е видял неговата "войска" да губи само веднъж в последните си 55 мача в домакинството (42победи, при 12 равенства). Никой друг отбор не представлява по-голяма заплаха за този рекорд от Ман Сити, който победи последните си девет съперника във всички състезания, когато е гостувал.

Сити си проправи път на повечето стадиони във Висшата лига през последните години, но "Анфийлд" не е един от тях, като Ливърпул се предаде само веднъж в последните 20 посещения на Сити в лигата. Всъщност комфортът на дома изграе основна роля в това дерби, тъй като гостът спечели само два пъти в последните 30 издания във Висшата лига.

Играчи, които да следите с повишен инетерс:

"Анфийлд" тръпне в очакване да се наслади на завръщането на талисмана на клуба Мохамед Салах, който е пронизвал мрежата на "гражданите" 11 пъти в 20 мача. 

Феновете на гостите ще разчитат на подобна продукция от страна на своята голяма звезда Кевин Де Бройне, който има пръст в 12 гола (четири попадения и осем асистенции) в последните си 15 срещи с Ливърпул.

Гореща статистика: 

Ранният гол не е непременно нещо желано от двата тима, защото Ливърпул (22) и Манчестър Сити (21) са спечелили най-много точки от губеща позиция този сезон.

Прогноза: Манчестър Сити да отбележи над 1,5 гола

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация