Клоп: Имаме нужда от чудо за някои играчи

19:16
Клоп: Имаме нужда от чудо за някои играчи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде повече информация за контузените в отбора. Много от основните играчи на тима са с травми, но това не попречи на мърсисайдци да спечелят десета Купа на Лигата в неделя. Играчите му бързо ще трябва да се пренасочат към друг турнир, тъй като утре приемат Саутхамптън в среща от осминафиналите на ФА Къп.

"Имаме нужда от чудо за някои играчи. Затова не искам да отписвам никого. За Дарвин, Мо и Дом, трябва да видим. Ватару Ендо получи силен удар и нищо не се е променило от неделя", заяви Клоп. Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Доминик Собослай пропуснаха финала в неделя и са под въпрос за утрешния двубой. Наставникът допълни, че Райън Гравенберх ще пропусне следващите няколко срещи, като обясни, че ситуацията му е можела да бъде далеч по-тежка. Той получи тежък удар в глезена от Мойсес Кайседо по време на мача с Челси.

"Все още не знам с какъв състав ще излезем. Има два часа до тренировката ни, ще видим кой ще пристигне. Вчера беше за възстановяване и само младите момчета имаха пълноценна тренировка. Днешното занимание ще ни даде нужданата ни информация за това кой ще играе утре", каза още германецът.

Той говори за утрешния съперник Саутхамптън: "Чемпъншип е невероятно първенство. Впечатляващо е това, което се случва там. Те не са в най-добрият си момент, а имат важен мач в събота. Обичам Чемпиъншип. Гледах Лийдс - Лестър миналата седмица, уау. Интензитетът там е изключителен. Ние играем много мачове, а те играят дори повече". "Светците" загубиха три от последните си четири мача и в момента са четвърти в класирането.

Клоп обясни, че някои от юношите може да са в стартовия състав утре, като не пропусна да похвали младите таланти, които впечатлиха в неделя и последните седмици. "Те не трябва да доказват нищо. В неделя беше една от най-страхотните футболисти истории. Момчетата играят при юношите и наскоро станаха част от първия отбор, нямат никакъв опит, но много талант. Няма напрежение, те трябва да се наслаждават на това, което правят. Съставът ни е по-дълбок от това, което си мислихме на старта на сезона. Казах го много пъти: без децата нямаше да сме тук", каза още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация