Шампионски успех за Ливърпул срещу Лутън

23:25
Шампионски успех за Ливърпул срещу Лутън

Ливърпул записа 25-а поредна домакинска победа в Премиър лийг, след като надигра с 4:1 Лутън на "Анфийлд" в двубой от 26-ия кръг, който бе изтеглен напред заради факта, че в края на седмицата мърсисайдци излизат срещу Челси на "Уембли" във финала за "Карабао Къп".

Юрген Клоп, който е притиснат от проблеми с контузени играчи, е направил пет промени в сравнение с мача с Брентфорд. Ибрахима Конате и Андрю Робъртсън са на пейката, докато Диого Жота, Къртис Джоунс и Дарвин Нунес пропускат двубоя заради травми. Мохамед Салах, който влезе като резерва срещу "пчеличките", също е извън групата заради нова контузия. Алисон Бекер, Трент Александър-Арнолд и Доминик Собослай също са аут.

Джо Гомес, Джаръл Куанса, Райън Гравенберх, Коди Гакпо и Харви Елиът влизат като титуляри. На пейката има доста млади играчи, сред които и 16-годишният Трейморис Ньони.

Роб Едуардс е заложил на същия състав, който започна през уикенда срещу Манчестър Юнайтед. Браун и Адебайо са аут заради контузии.

Луис Диас пропусна две добри ситуации за Ливърпул в първите минути и мърсисайдци за пореден път се оказаха изоставащи в резултата след първото положение за съперника. В 12-ата минута гостите разиграха след тъч в половината на Ливърпул, Уудроу задържа добре топката с гръб към врата и пусна към Чонг. Бившият играч на Манчестър Юнайтед стреля в близкия ъгъл, Келъхър опита да избие, но топката рикошира от краката му и стана удобна за Огбене, който засече с глава отблизо.

До почивката Ливърпул нанесе общо 12 удара, но само три от тях бяха точки. Диас отново не се възползва от най-добрите ситуации, които домакините успяха да създадат. От началото на второто полувреме обаче тимът на Юрген Клоп подложи съперника на огромен натиск и това нямаше как да не даде резултат. Само в рамките на малко повече от две минути Ливърпул направи пълен обрат. В 56-ата минута капитанът Ван Дайк засече с глава центриране от корнер на Алексис Мак Алистър и със силен удар на остави шанс на Камински.

Две минути след това Конър Брадли изпълни тъч към Мак Алистър, който веднага центрира с едно докосване към Гакпо. Нидерландецът засече с глава, правейки пълен обрат, а аржентинецът записа втора асистенция.

Натискът на Ливърпул продължи и Ван Дайк бе близо до втори гол, но този път Камински спаси. В 71-вата минута Луис Диас се реваншира за пропуските си през първото полувреме и сложи точка на спора. Робъртсън пресече топката и намери колумбиеца пред наказателното поле. Диас напредна спокойно и стреля в близкия ъгъл за 3:1.

Харви Елиът отбеляза своя мач №100 за Ливърпул с гол в 90-ата минута. Гакпо бе изведен от 18-годишния Джейдън Данс, който се появи като резерва. Менги направи шпагат, но топката стигна до Елиът, който стреля точно за крайното 4:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация